Scheepsbouwer Concordia Damen start met kapitaalfonds nieuwe schepen

Concordia Damen uit Werkendam heeft een kapitaalfonds opgericht dat klanten ondersteunt bij de aankoop van nieuwe en gebruikte binnenvaartschepen. Het BesteVaer Capital Fund moet investeringen vergemakkelijken  en daarmee de beweging binnen de binnenvaartsector stimuleren. Dit meldt Concordia Damen.

Het bedrijf heeft op zijn website een ‘Business Plan Tool’ gemaakt waarmee klanten vrijblijvend een businesscase kunnen laten berekenen voor een ontwerp of schip uit de voorraad van Concordia Damen. Het resulterende plan is specifiek ontworpen om te dienen als de eerste beoordeling van de financiering van een schip. Na het vastleggen van de gegevens op de website ontvangt de klant het op maat gemaakte businessplan per e-mail.

Mocht niet volledig aan de financieringsbehoefte van de banken worden voldaan, dan zal de Business Plan Tool informatie geven over aanvullende financieringsmogelijkheden die door BesteVaer Capital Fund kunnen worden geboden.

Nuttig financieringsinstrument

CEO Concordia Damen Chris Kornet: “Met deze stap bieden we onze klanten een nuttig financieringsinstrument. Dit maakt de aanschaf van nieuwe en gebruikte binnenvaartschepen uit onze voorraadportefeuille eenvoudiger en stimuleert de binnenvaart.”

Door: Nationale Transportgids