Samskip start nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Dublin

Samskip start vanaf 25 januari een nieuwe containerlijndienst, waarmee de TMA Logistics terminal in de haven van Amsterdam wordt verbonden met de Ierse haven van Dublin. De lijndienst start op vaste dagen, met vertrek uit Amsterdam op maandag, aankomst in Dublin op woensdag en terugkeer naar Amsterdam in het weekend. Dit meldt Port of Amsterdam. 

Deze uitbreiding van het Samskip netwerk is de meest recente van een reeks nieuwe verbindingen via Amsterdam, waaronder een directe railservice tussen Amsterdam – Duisburg en de toevoeging van de Schotse haven van Grangemouth aan de verbindingen met het Verenigd Koninkrijk afgelopen zomer/najaar. Het is wederom een bevestiging van de competitieve positie van de haven van Amsterdam in de short sea en intermodale markten.

Brexit

De lijndienst wordt gelanceerd in een periode waarin directe verbindingen tussen Ierland en de EU-markten van vitaal belang zijn, gezien via het VK vervoerde vracht met uitdagingen te maken kan krijgen. Volgens Thijs Goumans, Head of Ireland Trade Samskip, komt de lancering van deze dienst op een moment dat importeurs en exporteurs, actief in handel tussen Ierland en continentaal Europa, naar hun opties kijken nu de consequenties van Brexit op supply chain management duidelijk worden. “De Ierse – Noord-continentale vrachtmarkt zit in een dynamische fase en fixed day containerdiensten naar en van Amsterdam geven de zekerheid waarop supply chain managers hun bedrijfsgroei kunnen baseren”, aldus Goumans. Afhankelijk van de vraag zal Samskip overwegen om ook andere havens in Ierland direct met Amsterdam te verbinden.

Short Sea Netwerk

Voor Port of Amsterdam is de container lijndienst een welkome toevoeging aan het short en intermodale netwerk. De strategische focus ligt op het inzetten van de geografische ligging, achterlandverbindingen, competitieve voordelen en sterke commerciële spelers voor voortdurend succes in de short sea markt. Koen Overtoom, CEO Port of Amsterdam: “Wij zijn erg blij met deze uitbreiding van het short sea netwerk in de haven van Amsterdam. Het onderstreept de kracht van de diensten die TMA Logistics en Samskip bieden en de strategische positie van onze haven. Ierland is een cruciale markt en in deze snel veranderende tijden biedt een directe verbinding als deze  geweldige mogelijkheden. Als Port of Amsterdam zullen wij blijven werken met TMA, Samskip en onze internationale partners om van deze dienst een succes te maken.”

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Port of Amsterdam/Samskip