Samskip van start met nieuwe lijndienst Grangemouth – Amsterdam

Multimodaal transportbedrijf Samskip start een nieuwe containerlijndienst tussen de Schotse haven Grangemouth (eigendom van Forth Ports) en Amsterdam. De ontvangst van de ms Vanquish, afgelopen weekend luidde de start in van deze nieuwe lijn. Dit meldt Port of Amsterdam.

Samskip heeft de afgelopen maanden zijn diensten in Amsterdam sterk uitgebreid, gebruikmakend van de geografische ligging, achterlandverbindingen en competitieve voordelen van de haven om in te spelen op recente en toekomstige marktontwikkelingen. Dit gaat hand in hand met de strategische focus van Port of Amsterdam op het verder ontwikkelen van het short sea en intermodale aanbod.

Brexit

Een paar maanden voor Brexit is deze nieuwe verbinding een belangrijke stap. Er is een toenemende vraag naar betrouwbare en efficiënte verbindingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk die ook in nieuwe, complexe situaties hun taak blijven vervullen. Daarnaast ziet Samskip ook een groeiende vraag vanuit de Schotse markt voor transportmogelijkheden naar continentaal Europa, onder andere voor voedsel en dranken, papier en staalproducten. De haven van Amsterdam heeft traditioneel een sterke handelsrelatie met het Verenigd Koninkrijk en deze verbinding biedt additionele mogelijkheden voor exporteurs naar en importeurs vanuit de Schotse en Noord-Engelse markten.

Door: Nationale Transportgids
Beeld: Port of Grangemouth