Stevinsluis in Afsluitdijk donderdag en vrijdag dicht wegens spoedreparatie

De Stevinsluis bij Den Oever wordt van donderdag 24 september 06.00 uur tot vrijdag 25 september 22.00 uur 2020 gestremd wegens een spoedreparatie. De stremming geldt voor alle scheepvaart. Vaarweggebruikers kunnen gebruik maken van de Lorentzsluis. Weggebruikers ondervinden geen hinder door de stremming. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Rijkswaterstaat voert een spoedreparatie uit aan de halsbeugellagers van de vloeddeur (Waddenzeezijde) in de schutkolk van de Stevinsluis bij Den Oever. Halsbeugellagers maken onderdeel uit van de ophanging van de deur aan de kolkwand.

Vloeddeur

De spoedwerkzaamheden bestaan uit het tijdelijk uitnemen van de vloeddeur zodat op het droge het defect aan de beugels kan worden hersteld. Direct na reparatie wordt de vloeddeur weer ingehangen zodat op vrijdagavond 22.00 uur de stremming opgeheven kan worden.

Spoedig herstel is noodzakelijk omdat de schade aan de halsbeugellager bij elke schutting toeneemt. Doorgaan met schutten zou kunnen leiden tot uitval en een langere stremming van de sluis. Ook gaat vanaf 1 oktober het stormseizoen in, en is het noodzakelijk om de stormvloeddeuren voor die tijd weer functioneel te hebben.

Hinder en omleidingen

Voor de scheepvaart
In verband met de werkzaamheden is er op onderstaande data sprake van stremming voor de scheepvaart:

  • Donderdag 24 september van 06.00 uur tot vrijdag 25 september 22.00 uur 2020: stremming voor alle scheepvaart.

Tijdens de stremming moet vaarwegverkeer omvaren via de Lorentzsluis. Houd rekening met langere vaartijden en langere wachttijden. Afhankelijk van het verloop kunnen de werkzaamheden korter of langer duren.

Door: Nationale Transportgids