Havenbedrijf Rotterdam benoemt Boudewijn Siemons tot nieuwe COO

Boudewijn Siemons (56) is met ingang van 1 oktober de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam N.V.. Met deze aanstelling treedt hij toe tot de Algemene Directie van het bedrijf. Dit meldt Port of Rotterdam.

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC): "De RvC is zeer verheugd dat Boudewijn Siemons zijn brede expertise en ruime ervaring gaat inzetten voor Havenbedrijf Rotterdam. Wij vertrouwen hem de verantwoordelijkheid over de uitgebreide infrastructuur van de grootste haven van Europa toe. Dat is een belangrijke taak want de infrastructuur in ons havenindustriële complex moet van wereldklasse blijven."

Technologische innovaties

Boudewijn Siemons: "De Rotterdamse haven heeft state-of-the-art infrastructuur waar haar klanten volop gebruik van maken. Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie ervoor te zorgen dat die infrastructuur nog verder wordt verbeterd door optimaal gebruik te maken van technologische innovaties en digitalisering. Het is eervol en uitdagend om verantwoordelijk te zijn voor deze belangrijke portefeuille binnen het Havenbedrijf. Ik kijk ernaar uit om met alle collega’s en stakeholders samen te werken."

Vopak

Werktuigbouwkundig ingenieur Boudewijn Siemons was tot voor kort President van de divisie Americas van Koninklijke Vopak. Na een studie aan het Koninklijk Instituut voor de Marine begon hij zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Van 1998 tot 2006 vervulde Siemons diverse management functies bij Koninklijke VolkerWessels. In 2006 maakte hij de overstap naar Vopak waar hij management posities bekleedde in Europa, het Midden-Oosten en Amerika.

Door: Nationale Transportgids