Gemeenteraad Rotterdam wil alsnog inzage rapport over corruptie haven

Hoewel er onderzoek gedaan is naar corruptie in de Rotterdamse haven, is er nooit een eindrapport opgesteld wegens onvoldoende materiaal. De gemeenteraad van Rotterdam wil dat burgemeester Aboutaleb nu alsnog een conceptonderzoek opvraagt bij het kabinet of het Openbaar Ministerie (OM). Volgens Leefbaar Rotterdam en het CDA heeft de gemeenteraad een onacceptabele informatieachterstand. Dit meldt RTV Rijnmond.

Vorig jaar meldde RTL Nieuws dat het onderzoek naar corrupte in de haven van Rotterdam werd tegengehouden door de douanetop. Er werkten meerdere instanties mee aan het onderzoek, maar de douane ging steeds meer tegenwerken naarmate het onderzoek vorderde. Toen Rotterdam vorig jaar het conceptonderzoek opvroeg, werd dit niet vrijgegeven door de onderzoekers of het OM. Bovendien wilde de hoofdonderzoeker niet in gesprek gaan met de gemeenteraad. Leefbaar Rotterdam en het CDA willen dat er nu nog een poging wordt gedaan tot inzage. Volgens deze twee partijen heeft de Tweede Kamer sinds vorig jaar het onderzoek wel kunnen inzien, en werd er geschokt gereageerd op de bevindingen.

Burgemeester Aboutaleb heeft toegezegd dat hij om inzage zal vragen bij de staatssecretaris van Financiën als de gemeenteraad dat wil.

Door: Nationale Transportgids