Havenbedrijf Rotterdam verdiept Amazonehaven in november

Havenbedrijf Rotterdam gaat in samenwerking met Hutchison Ports ECT Rotterdam (ECT) de Amazonehaven op de Maasvlakte verdiepen. Over een lengte van een halve kilometer wordt de haven verdiept van 16,65 meter naar 17,45 meter. Met deze operatie blijft de ECT Delta terminal, die ’s werelds grootste containerschepen ontvangt, ook in de toekomst goed bereikbaar.  De verdieping van de Amazonehaven is naar verwachting in de tweede helft van november gereed. Dit meldt Port of Rotterdam.

Met deze eerste stap wordt op korte termijn een flinke verbetering gerealiseerd. Na voltooiing van de werkzaamheden in november gaan Havenbedrijf Rotterdam en ECT onderzoeken of een groter deel van de Amazonehaven kan worden uitgediept. Het doel is om minimaal een vergelijkbare diepgang te realiseren voor twee aanvullende ligplaatsen van 500 meter.

Deepsea terminals

Emile Hoogsteden, Directeur Commercie van Havenbedrijf Rotterdam: “Rotterdam is gunstig gelegen, direct aan zee, met ongeëvenaarde diepgang, goede achterlandverbindingen en hoge mate van digitalisering. Daarom is Rotterdam voor veel intercontinentale containerlijndiensten de haven in Europa waar zij als eerste aankomen en als laatste weer vertrekken. Rederijen streven schaalvoordelen na om concurrerende transporttarieven te kunnen blijven aanbieden. Graag faciliteert Havenbedrijf Rotterdam deze ontwikkeling voor rederijen en deepsea terminals zodat de haven van Rotterdam de meest aantrekkelijke haven van Europa blijft.”

Door: Nationale Transportgids