Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Douane vindt 1100 kilo coke in haven Rotterdam, straatwaarde 82 miljoen euro

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 2 min
location_on [xx]km
Tijdens een controle in de Rotterdamse haven zondagochtend heeft de douane een partij van 1100 kilo cocaïne gevonden. De straatwaarde ervan is ruim 82 miljoen euro. "Het is een behoorlijk grote vangst", zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

De drugs zaten verstopt in een container uit Ecuador die was geladen met bananen. Die container arriveerde zaterdag met een zeeschip uit Antwerpen en was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. Het OM denkt niet dat dat bedrijf met de smokkel heeft te maken.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd.

Verdubbeling

Vorig jaar onderschepte het HARC-team in totaal 33.732 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven. Dit was bijna een verdubbeling van de hoeveelheid drugs die werd gevonden in 2018: toen onderschepte het team 18.947 kilo cocaïne. De drugs zitten vrijwel altijd verstopt in containers met een andere lading, variërend van fruit, bevroren kippenbouten of boomstammen, tot limoensap, vis, speksteen en Volkswagen Kevers.

Door: ANP

19 maart '24 ( 8:01)

Brits vliegdekschip Prince of Wales vandaag in haven van Rotterdam

Dinsdag 19 maart 2024 komt het Britse vliegdekschip Prince of Wales aan in de haven van Rotterdam. Het bezoek van het schip is een primeur voor de Rotterdamse haven. Dat meldt Port of Rotterdam.

18 maart '24 (17:15)

Kort geding eigenaar Fremantle Highway en ILT vanwege transport naar China

De eigenaar van het door brand beschadigde transportschip Fremantle Highway heeft een kort geding aangespannen tegen de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Die eigenaar, het Nederlandse bedrijf Koole, wil het schip naar China transporteren voor reparatie en verkoop aan een Chinese werf. De ILT geeft geen toestemming omdat de toezichthouder het schip beschouwt als afval en het niet naar China getransporteerd mag worden aangezien China geen lid is van de OESO-landen.

15 maart '24 (14:00)

Franse werf Naval gaat vier onderzeeboten bouwen voor Defensie

De Franse botenbouwer Naval Group mag van het kabinet vier nieuwe onderzeeboten gaan bouwen voor Defensie, zo heeft staatssecretaris Christophe van der Maat bekendgemaakt bij de marine in Den Helder. De onderzeeërs worden voorzien van de nieuwste technologie en een krachtig nieuw wapensysteem. Zo kunnen straks kruisraketten worden afgeschoten van onder water tot ver achter de kustlijn.

15 maart '24 (13:06)

Van der Maat 'houdt hoofd koel' bij besluit over onderzeeboten

Staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie) zegt het "hoofd koel te houden" bij het besluit over de nieuwe onderzeeboten. Het demissionaire kabinet houdt zich volgens hem aan de spelregels die zijn afgesproken. "Daar is hard aan gewerkt", zei hij voorafgaand aan de ministerraad. De bewindsman benadrukt "zorgvuldig" te werk te gaan bij deze miljardeninvestering. Het kabinet besluit vrijdag over de gunning van de bouw, waarvoor drie werven in de running zijn.

15 maart '24 ( 8:12)

Overnachtingshaven bij Spijk officieel geopend

Woensdag 14 maart 2024 heeft demissionair minister Mark Harbers van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de overnachtingshaven bij het Gelderse dorp Spijk officieel geopend. Dit gebeurde in het bijzijn van Rijkswaterstaat en regionale bestuurders. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

14 maart '24 ( 8:46)

Kabinet: uitstel gunning onderzeeboten zou ''desastreus'' zijn

Vertraging bij de aanbesteding van de nieuwe onderzeeboten zou "desastreus" zijn, zegt demissionair staatssecretaris Christophe van der Maat (Defensie). Uitstel verhoogt het risico dat Nederland zonder onderzeeboot komt te zitten.

13 maart '24 (11:22)

Schepen mijden massaal Rode Zee door aanvallen Houthi's

Het aantal schepen dat om Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika vaart, is met 85 procent gestegen sinds de eerste helft van december, meldt directeur Steve Gordon van onderzoeksbureau Clarksons. Veel bedrijven varen tegenwoordig om via Zuid-Afrika omdat Houthi-rebellen uit Jemen regelmatig schepen in de Rode Zee aanvallen.

12 maart '24 (16:06)

Defensie bestelt nieuwe onderzeeërs bij Naval Group en IHC

Een miljardenorder van Defensie voor vier nieuwe onderzeeboten gaat naar een consortium onder leiding van het Franse Naval Group. Dat bevestigen Haagse bronnen na een bericht van RTL Nieuws. Het definitieve besluit wordt vrijdag genomen in de ministerraad.

12 maart '24 ( 8:04)

Sleephopperzuigers brengen zand naar Texel Zuidwest

Afhankelijk van de weersomstandigheden start Rijkswaterstaat komende week met het onderhoud van het strand van Texel Zuidwest. Deze week is begonnen met de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Daarover bericht Rijkswaterstaat.

08 maart '24 (14:45)

Demissionair minister Adema wil visserij toekomst bieden

Demissionair minister Piet Adema (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) wil de Noordzeevisserij toekomstperspectief bieden omdat die sector met grote uitdagingen kampt door bijvoorbeeld hoge brandstofprijzen en de bouw van windparken op zee. Volgens Adema is er ruimte nodig voor vissers op de Noordzee en grotere wateren, waaronder de Waddenzee, Zuidwestelijke Delta en het IJsselmeer en moet het maatschappelijk belang van voedselwinning op zee worden gewaarborgd.