Logo_north_sea_port_logo

Ook de havens voelen de impact van de coronacrisis. North Sea Port zag in april 2,3 procent minder goederenoverslag en 7 procent minder schepen. Toch geeft de haven aan dat de coronacrisis wisselend merkbaar is in de maandelijkse cijfers. Dit meldt North Sea Port.

In april kwamen er 729 zeeschepen binnen in North Sea Port, wat 51 schepen (7 procent) minder is dan in april 2019. Wel vervoerden deze schepen samen 5,4 miljoen ton aan goederen, wat ‘slechts’ een verlies van 2,3 procent betekent ten opzichte van april vorig jaar.

Aanvoer en afvoer

Er is een groot verschil te zien in de aanvoer en afvoer in de haven. Hoewel de aanvoer 4 miljoen ton bedroeg (een stijging van 8 procent), zakte de afvoer flink tot 1,4 miljoen ton (een daling van 23 procent). Deze daling in afvoer heeft vooral te maken met de gevolgen van de coronacrisis; de grootste dalers zijn de overslag van voertuigen en bouwmaterialen, terwijl landbouwproducten en voedingsproducten nog altijd in de lift zitten.

North Sea Port kijkt uit naar de halfjaarcijfers, aangezien de cijfers per maand maar een gedeeltelijk beeld tonen. De haven verwacht dat de gevolgen van de coronacrisis de komende maanden duidelijker voelbaar zullen worden.

Door: Nationale Transportgids