Tubber corona

Bootverhuurder Tubber brengt in een persbericht nog eens extra onder de aandacht dat het huren van een boot om hiermee op vakantie te gaan, ook in deze coronatijden nog altijd mag, en dus een goed alternatief is voor wie z’n vakantieplannen een voor een in het water zag vallen. Afgelopen weken kwamen er  honderden e-mails en telefoontjes binnen bij de Groningse onderneming: Wat mag allemaal nog? En wat is er mogelijk? Tubber zette het op een rij.

“Wij merken dat de vraag naar een afgezonderde vakantie stijgt. Wat is er nou beter in plaats van in een druk hotel of resort te zitten, dan de ruime wateren van nabijgelegen Europa te kiezen?”, zo valt in het persbericht te lezen. “Los van de drukte en alleen op het water met een klein gezelschap of natuurlijk met het gezin, je partner of samenwonenden. Het is mogelijk en ook nog eens hartstikke leuk en veilig.”
 

Groot bootaanbod

 
Tubber heeft een groot bootaanbod in binnen- en buitenland, en verhuurt veel jachten in met name Nederland, Kroatië en Griekenland. Naar verwachting zal de vraag om in Nederland te gaan varen het grootst zijn. Tubber biedt boten aan van Groningen tot aan Cadzand variërend van middelgrote sloepen en motorkruisers tot aan zeiljachten van boven de vijftien meter.  De lokale partner-verhuurders waar Tubber mee samenwerkt zijn er inmiddels op ingesteld om gasten veilig te kunnen laten inchecken volgens de maatregelen van het RIVM.
 
Hoe ziet dat eruit?
 
- Verhuur gaat enkel via reservering vooraf;
- Contante betalingen worden niet geaccepteerd;
- Enkel één persoon van het gezelschap mag de check-in doen en de verdere lokale afhandeling met de medewerker. Het kan ook zo zijn dat zelf de check-in gedaan dient te worden;
- Niet meer dan drie personen per boot (dit geldt niet voor het gezin, partners en samenwonenden).
 
Verder zullen de recepties voorzien zijn van spatschermen en de jachten extra vaak worden gereinigd. Dit geldt met name voor het roer, gashendel, sanitair en de keuken.
 

Totale rust op het water

 
Tubber voegt hier in het persbericht nog aan toe: “Wat flink zal opvallen is de totale rust die er op het water zal heersen. Neem mee dat horeca en bepalende winkels mogelijk gesloten zullen zijn. Dit betekent dat je voldoende proviand moet aanschaffen en dat er aan boord gekookt dient te worden. Echt even helemaal weg dus en volledige op jezelf aangewezen. Dat is met plezier je aan de regels houden, kan niet beter.”
 
Voor alle informatie over varen ten tijde van corona, zie de website van Tubber.
 
Door: Nationale Transportgids