Rotterdamse haven blijft ook na scherpere maatregelen 24/7 operationeel

De haven van Rotterdam blijft 24/7 operationeel, ook na de aangescherpte maatregelen die het Nederlandse kabinet heeft afgekondigd op maandagavond 23 maart tegen verspreiding van het coronavirus. Scheepvaartafhandeling en de daarbij behorende processen in de logistieke keten zijn eerder al door de Rijksoverheid aangewezen als vitaal proces om de samenleving draaiende te houden. Dit meldt Port of Rotterdam.

Havenbedrijf Rotterdam, het havenbedrijfsleven en nautische dienstverleners in de haven blijven de gezondheidsrichtlijnen en aanbevelingen van de autoriteiten in acht nemen, zoals thuiswerken waar mogelijk, voldoende onderlinge afstand houden en goede persoonlijke hygiëne.

Optimaal functioneren

Terwijl gezondheid de hoogste prioriteit heeft, proberen Havenbedrijf Rotterdam en de (Rijks)Havenmeester de impact van het nieuwe coronavirus op het functioneren van de Rotterdamse haven en industrie zo beperkt mogelijk te houden. “We hebben zeer frequent overleg met de verschillende nautische dienstverleners, bedrijven en belangenorganisaties, zowel bilateraal als in diverse overleggen”, aldus Port of Rotterdam. Ook met de publieke lokale en nationale autoriteiten is zeer regelmatig overleg. Doel hiervan is om de haven onder de huidige lastige omstandigheden optimaal te laten blijven functioneren.

Lees op deze speciale webpagina antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus en haven van Rotterdam.

Door: Nationale Transportgids