Nationale Transportgids

NTG Keolis

Keolis SA is een internationaal opererend vervoerbedrijf uit Frankrijk dat in april 2001 is ontstaan na de fusie van Cariane Multimodal International (CMI) en VIA GTI. In Frankrijk is Keolis eigenaar van de stadsvervoerbedrijven van Rijsel (Transpole), Caen (Twisto), Lyon (TCL), Rennes en Bordeaux.

 In Groot-Brittannië is Keolis samen met First Group de eigenaar van de spoorwegonderneming TransPennine Express. GOVIA Ltd, een joint-venture van Keolis (35%) en Go-Ahead (65%), is eigenaar van de Britse spoorwegondernemingen Southeastern en Southern.

In Nederland heeft Keolis een belang van 50% (de NS heeft de andere 50 procent) in het regionale openbaarvervoerbedrijf Syntus. Keolis wil ook proberen om voor bepaalde concessies in Nederlands, waarvoor Syntus zich niet inschrijft mee te dingen; zo was Keolis één van de twee inschrijvers voor de concessie Arnhem-Nijmegen vanaf december 2012. Deze ging echter naar Hermes.

In België heeft Keolis 100 procent belang in het busbedrijf Eurobus Holding en 100% belang in Keolis Vlaanderen. In Zweden is Keolis eigenaar van Busslink.

Bron: Wikipedia

NTG Personenvervoer Informatie

NTG Nieuwsoverzicht Personenvervoer