Normal_anne_hettinga_en_mark_bouwmans_presentatie_lange_trein_groningen2014

Vanaf deze maand rijden in Groningen en Friesland verlengde treinen van Arriva. Drie treinen hebben een extra tussen-treinstel gekregen, dat plaats biedt aan 59 extra reizigers. Gedeputeerde Mark Boumans en directeur Anne Hettinga van Arriva Noord-Nederland onthulden op dinsdag 2 september op het hoofdstation van Groningen het eerste verlengde treinstel.

Zes verlengde treinen
De komende maanden worden ook drie andere treinen omgebouwd, zodat er in december in totaal zes verlengde treinen rijden. Hierdoor komen er ruim 350 extra zitplaatsen beschikbaar. De extra lange treinen gaan rijden op de trajecten Groningen - Roodeschool, Groningen - Delfzijl en Groningen - Leeuwarden.

Witte deuren
De verlengde treinen van Arriva in Groningen en Friesland hebben witte in plaats van rode deuren. Door de nieuwe, contrasterende kleur zijn de deuren beter zichtbaar voor mensen met een visuele handicap.
De maatregel is sinds kort verplicht voor alle nieuwe treinen en geldt ook voor Arriva

Beter Benutten
De verlenging van de treinen komt tot stand door middel van een bijdrage vanuit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Groningen en Arriva.

Foto: Anne Hettinga en Mark Boumans bij de presentatie van het eerste verlengde treinstel op het hoofdstation in Groningen

© Nationale Transportgids