Normal_4275

AMSTERDAM (Novum) - Nederlanders die binnen Europa op vakantie gaan, komen vrijdagmiddag in het buitenland in files terecht. Rond Parijs, in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland staan op veel bekende knelpunten files, meldt de ANWB. Ondertussen is in Nederland vooral op de A1 veel vakantieverkeer onderweg.

Omstreeks 14.45 uur stond in Nederland tachtig kilometer file. "Dat is niet extreem voor een vrijdagmiddag", vertelt een zegsman. Vooral rond Arnhem staat het vast. Vanwege een ongeval is daar de A325 afgesloten.

In het buitenland staan wel files door vakantieverkeer. De verwachting is dat het daar in de loop van de middag nog wat drukker wordt op de weg. Ook zaterdag stuiten Nederlandse vakantiegangers in Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland waarschijnlijk op files.

De afsluiting van de A5 van Karlsruhe naar Basel maakt het er vermoedelijk niet beter op. Deze weg gaat vrijdagavond dicht wegens werkzaamheden. "Die weg is een populaire snelweg voor Nederlandse vakantiegangers. Zij zullen moeten omrijden via Frankrijk."