GroenLinks: Kamer niet goed ingelicht over stikstofproblemen Lelystad Airport

Wat zijn de gevolgen van vliegverkeer op Lelystad Airport voor de stikstofproblemen? Deze zomer lagen er al berekeningen. Maar waarom stuurde minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) die niet naar de Kamer, vraagt Kröger (GroenLinks). Dit meldt de Tweede Kamer.

De besluitvorming rond Lelystad Airport rammelt aan alle kanten, vindt Kröger. Nieuwe berekeningen laten zien dat de stikstofuitstoot veel groter is dan gedacht. Waarom deelde de minister deze berekeningen niet met de Kamer, terwijl die sinds afgelopen zomer wel steeds om cijfers vroeg? En klopt het dat de berekeningen onder het luchthavenbesluit voor Lelystad dus onvolledig en incorrect zijn?

Er is geen sprake van het achterhouden van informatie, stelt Van Nieuwenhuizen. De berekeningen waarnaar Kröger verwijst, zijn volgens haar onderdeel van een groter onderzoek dat nog loopt. Dat is pas gestart nadat duidelijk werd hoe groot de landelijke stikstofproblematiek is. De minister laat een onafhankelijke commissie nog eens naar de verschillende berekeningen kijken en belooft de Kamer te informeren over het resultaat.