Noordelijke ingang Coentunnel gevaarlijkste kilometer snelweg in 2019

Op de kilometer asfalt tussen de aansluiting van de A8 tot het midden van de Coentunnel in de richting Den Haag vonden binnen een jaar 63 aanrijdingen plaats. Daarmee is de noordelijke ingang van de Coentunnel niet alleen het gevaarlijkste stuk snelweg, ook vestigt het een nieuw record. Dit meldt Verkeersnet naar aanleiding van cijfer van Stichting Incident Management Nederland.

Nog nooit eerder gebeurden er op één kilometer snelweg zoveel ongelukken als afgelopen jaar bij de noordelijke ingang van de Amsterdamse Coentunnel. Volgens Maarten Pels van Hoogwout Berging komt de toename van het aantal aanrijdingen doordat het vaak slecht weer was in 2019: “We hebben hier vooral te maken met automobilisten die de bocht niet kunnen houden. Dat gebeurt vooral als het goed nat is.” Naast slecht weer is ook slijtage van het wegdek een belangrijke factor, aldus Stichting IMN.

Op nummer twee in de lijst van gevaarlijkste kilometers asfalt staat de afslag Ede op de A1, waar 57 aanrijdingen plaatsvonden. Ook de eerste kilometer van de A8 in de richting Zaandam eindigt hoog met 48 aanrijdingen.

Door: Nationale Transportgids