Storm Ciara ontregelt vliegverkeer, ook op maandag nog vertraging

De storm Ciara ontregelde zondag ook het vliegverkeer. Zo zijn er 260 vluchten van en naar Schiphol geannuleerd als gevolg van de harde wind. Reizigers moeten maandag nog rekening houden met annuleringen en vertraging, waarschuwt een woordvoerder van Schiphol.

Eerder op zondag waren er nog 120 annuleringen, maar dit aantal liep later op de dag flink op. De extra reistijd lag gemiddeld tussen een half uur en drie kwartier.

Wat opvalt, is volgens de woordvoerder dat veel vluchten van en naar Groot-Brittannië niet doorgingen. "Daar heeft de storm ook veel impact op het vliegverkeer." Verder betreft het vooral Europese vluchten. Een aantal vliegtuigen moest een doorstart maken vanwege de harde wind. "Dat gebeurt vaker met dit weer."

Grote paniek

Een vliegtuig van Air Europa heeft volgens RTL Nieuws vijf keer tevergeefs geprobeerd te landen op Schiphol, waarop het toestel terugkeerde naar Madrid. Een woordvoerster van de Luchtverkeersleiding Nederland kon dit bericht nog niet bevestigen. Volgens een passagier die zijn verhaal deed RTL Nieuws was er grote paniek aan boord.

De verwachting is dat er maandag ook nog een stevige westenwind is, aldus de woordvoerder. Schiphol adviseert reizigers dan ook goed de actuele vluchtstatus in de gaten te houden.

Bron: ANP