Normal_weekendafsluiting_a20

Rijkswaterstaat voert komend weekend, op 18 en 19 januari, werkzaamheden uit bij de snelweg A20 in de richting van Rotterdam. Deze vinden plaats tussen Maasdijk en Maasland. Dit meldt Rijkswaterstaat.

Afsluiting werkzaamheden A20

Rijkswaterstaat voert in het weekend van 18 en 19 januari van 06.00 uur tot 20.00 uur werkzaamheden uit bij de snelweg A20 tussen toerit 6 bij Maasdijk en afrit 7 bij Maasland. Tijdens dit weekend is de rijrichting naar Rotterdam afgesloten. De andere rijrichting is geopend.

Omleidingsroutes werkzaamheden A20

Verkeer vanaf Maasdijk wordt via de N223 omgeleid naar de snelweg A4. Vanaf de rotonde N213/N223 geven gele borden langs de weg de route aan. Verkeer vanaf Naaldwijk wordt via de N222 omgeleid naar de A4. Vanaf de kruising N213/N222 geven gele borden langs de weg de route aan. Lokaal verkeer wordt door Maassluis omgeleid naar de volgende toerit voor de A20. Ook hier geven gele borden de omleiding aan. De verwachte extra reistijd is tien tot vijftien minuten.

Werkzaamheden A20 voor veiligheid weggebruikers

Voor de veiligheid van de weggebruikers verwijdert Rijkswaterstaat de oude populieren langs de weg. Vallende takken vormen nu namelijk een risico. Kleinere bomen en struiken blijven behouden. Om deze niet te beschadigen, worden de populieren in stukken afgezaagd. Voor de veiligheid wordt er bij daglicht gewerkt en wordt de weg tijdens de werkzaamheden afgesloten. In een later stadium herplant Rijkswaterstaat verschillende soorten bomen zoals linden, iepen, eiken en abelen.

Door: Nationale Transportgids