ProRail doet aangifte tegen chauffeur die met kraanwagen bovenleiding vernielde

Afgelopen donderdag reed een chauffeur met zijn kraanwagen over een overweg bij Zevenbergen. De kraan van de wagen stond nog omhoog en daardoor richtte de chauffeur grote schade aan. Hij vernielde een bovenleiding en beschadigde een portaal. ProRail doet aangifte. Dit meldt SpoorPro.

Voordat de kraanwagen de bovenleiding vernielde reed deze al tegen het portaal over de overweg waar de waarschuwingslampen aan bevestigd zijn. Dit portaal raakte net als de bovenleiding flink beschadigd. Volgens ProRail had dit nooit mogen gebeuren omdat de kraan veel te hoog stond om mee te rijden; de bovenleiding hangt op meer dan vijf meter hoogte.

Gevaarlijke situatie en veel schade

Het kapottrekken van de bovenleiding leidde tot een gevaarlijke situatie vanwege de hoogspanning. Vlak na de beschadiging reed een trein over de overweg, en deze liep brandschade op. Het voorval vond in de ochtend plaats, maar pas rond 22.30 kon het treinverkeer weer opgestart worden toen de schade eindelijk gerepareerd was. ProRail is niet te spreken over het vooral: “Wat hier is gebeurd, kan echt niet. We doen daarom absoluut aangifte. Als chauffeur van een kraanwagen heb je de verantwoordelijkheid om tijdens de rit heel voorzichtig te doen”, aldus de regiodirecteur van ProRail. Ze spreekt van geluk dat er geen gewonden zijn gevallen.

Door: Nationale Transportgids