Normal_treinstation__ns

Het Rijk investeert een half miljard euro in de uitbreiding van treinstation Schiphol. De aankomsthal zal aanzienlijk vergroot worden en wordt ook voorzien van toegangspoortjes. Daarnaast komt er een nieuw busstation. Dit meldt SpoorPro.

Het treinstation Schiphol, dat uit 1995 stamt, is toe aan een upgrade vanwege de aanhoudende groei aan treinreizigers op Schiphol. Hierdoor is het treinstation nu te klein. Naast het feit dat er vaak onoverzichtelijke situaties ontstaan in de hal en op de perrons moeten de roltrappen ook regelmatig afgesloten worden omdat er teveel reizigers zijn. Dit kan leiden tot veiligheidsrisico’s, zeker omdat het aantal reizigers de komende jaren flink blijft stijgen.

Het Rijk, ProRail, NS, Schiphol en de Vervoerregio Amsterdam zijn bijna tot een overeenstemming gekomen over de uitbreidingen van het station. Het doel is om het trein- en luchtverkeer te scheiden door middel van een stationsgedeelte dat alleen toegankelijk is via toegangspoortjes. Het busstation wordt ook voorzien van toegangspoortjes maar krijgt wel directe verbindingen met elk ondergronds treinperron.

De verbouwing begint naar verwachting in 2022 en gaat drie jaar duren. Gedurende die periode blijft station Schiphol gewoon open.

Door: Nationale Transportgids