Normal_ballon__smiley

De gemeente Arnhem heeft als eerste gemeente van het land besloten tot een totaalverbod op de verkoop van lachgas. Burgemeester Marcouch zegt dat het gas, dat voor een korte roes kan zorgen, onder andere leidt tot "ontoelaatbare risico's" in het verkeer. Dit meldt RijschoolPro.

Er bestond al een verkoopverbod in het centrum van de stad en tijdens evenementen, maar nu mag er in de horeca en de detailhandel ook geen lachgas meer worden verkocht. Andere grote gemeenten in het land zijn erg geïnteresseerd in het verbod dat Arnhem heeft afgekondigd. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat al tientallen andere gemeenten zich hebben gemeld om er achter te komen hoe Arnhem het verbod aanpakt.

Burgemeester Marcouch zegt dat hij het niet verantwoordelijk vindt om de verkoop van lachgas door te laten gaan aangezien het de openbare orde en de veiligheid in het verkeer aantast. "Ondernemers moeten hun verantwoordelijkheid nemen en kunnen nu nog uit zichzelf stoppen met de verkoop. Doen ze dat niet, dan staat er spoedig een handhaver op de stoep en volgens sancties", aldus Marcouch.

Door: Nationale Transportgids