Normal_politie__rug_agent_1556940a

Vorige maand kwam bij een ongeluk op de A2 bij Breukelen een echtpaar om het leven. De man die het ongeluk veroorzaakte bleek al eerder betrokken te zijn geweest bij meerdere ongelukken. De politie biedt nu haar verontschuldigingen aan voor het feit dat deze man zijn rijbewijs nog steeds had. Dit meldt NH Nieuws.

De 38-jarige man uit Vianen kwam zelf ook om het leven bij het ongeluk op de A2. Nu blijkt dat de man al eerder ongelukken heeft veroorzaakt, waarvan bij minstens één sprake was van een epileptische aanval. Dit ongeluk vond plaats in 2016. De man moest toen zijn rijbewijs inleveren maar bij een gebrek aan proces-verbaal kreeg hij deze weer terug. Hij liet zijn rijbewijs verlengen nadat hij meer dan een half jaar geen epileptische aanval had gehad. In november 2018 veroorzaakte hij echter weer een ongeluk, dit keer op de A28 bij Hattem, en vermoedelijk was ook hier een epileptische aanval de oorzaak. Een maand later, in december, ging het opnieuw fout. Op 17 oktober veroorzaakte hij het ongeluk waarbij zowel hijzelf als twee anderen om het leven kwamen.

Verzuim

Een woordvoerder van de politie Oost-Nederland geeft nu aan dat er verkeerd gehandeld is: "Als politie hebben we verzuimd om het rijbewijs in te vorderen". Nabestaanden reageren geschokt op het verzuim van de politie. De vrouw die in 2018 betrokken was bij het ongeluk bij Hattem is woedend: "Ze kenden zijn achtergrond. Had naar ons geluisterd: dan was dit op de A2 niet gebeurd."

Door: Nationale Transportgids