Normal_snelweg_nederland

Het zeer ernstige ongeluk op de A73 waar dinsdag vijf voertuigen bij betrokken waren werd veroorzaakt door pure onoplettendheid, zegt transportondernemer Robèrt Weijs uit Elst. Bij dit ongeluk viel één dode en raakten twee anderen zwaargewond. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Bij het ongeluk waren twee personenauto's, een bestelbus en twee vrachtwagens betrokken. Eén van de vrachtwagens reed in op een file. De personenauto waar hij direct op botste raakte compleet verwrongen en de chauffeur van de auto overleed ter plekke. De bestuurder van de vrachtwagen die op de file inreed en de bestuurder van de bestelbus raakten allebei zwaar gewond. Een gezin met twee kinderen raakte licht gewond.

Remsporen

Eén van Weijs' chauffeurs was direct betrokken bij het ongeluk en toen de ondernemer dit hoorde is hij direct naar de plek van het ongeval afgereisd. Daar hoorde hij het verhaal van zijn medewerker, die niet gewond raakte, en zag hij met eigen ogen dat remsporen ontbraken op de weg. "Onze vrachtwagen stond in de file op de A73, met de gezinswagen ervoor en de personenwagen en de bestelwagen erachter. Voor mij staat het buiten kijf dat die andere vrachtwagen er, zonder te remmen, in volle vaart achterop is geklapt", zegt Weijs tegen Algemeen Dagblad.

De A73 bleef tot na de avondspits afgesloten vanwege de grote ravage.

Door: Nationale Transportgids