Logo_groningen_bereikbaar_logo

Voor mensen die in Groningen werken en elke ochtend vaststaan op de ring is er nu een oplossing bedacht: een OV-probeerkaart waarmee drie weken gratis met het openbaar vervoer gereisd kan worden. Dit is een initiatief van Groningen Bereikbaar, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Door de grootschalige werkzaamheden aan de Groninger ring zijn de files langer en lopen de gemoederen in de auto's hoger op. Om meer frustraties en files te voorkomen en Groningen bereikbaar te houden probeert Groningen Bereikbaar meer mensen met het openbaar vervoer te laten reizen in plaats van met de auto.

Overstappen

Het idee van de OV-probeerkaart is dat het na drie weken zo goed bevalt dat de forenzen die van de kaart gebruik maken op deze manier blijven reizen en hun auto thuis laten staan. "Overstappen op het OV is voor velen een grote stap", legt Diny Pestman van Groningen Bereikbaar uit. Met de gratis probeerkaart probeert de organisatie de stap wat kleiner te maken.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de probeerkaart verbonden. Zo moet de reiziger in Groningen werken maar buiten Groningen wonen en normaal gesproken in de ochtendspits met de auto naar het werk gaan. Daarnaast moet er een redelijke goede OV-verbindingen zijn tussen huis en werk met hooguit één overstap.
Meedoen kan van maandag 28 oktober tot en met zondag 17 november en van maandag 25 november tot en met zondag 15 december. Aanmelden voor de OV-probeerkaart kan via de website van Groningen Bereikbaar.

Door: Nationale Transportgids