Normal_snelweg

Het gemeentebestuur van Eindhoven heeft aangegeven dat er 105 miljoen euro nodig is om iets te kunnen doen aan de files op de Randweg N2. De drukte op de wegen rond Eindhoven is sneller gestegen dan verwacht waardoor er regelmatig files staan. Daar wil de gemeente nu iets aan doen, maar het is nog maar de vraag of dat ook zal lukken. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

De 105 miljoen euro die nodig zijn kan Eindhoven niet zelf allemaal ophoesten en daarom heeft de gemeente het Rijk gevraagd om 50 procent bij te dragen, dit is zo'n 52 miljoen euro. Daarnaast heeft de gemeente een subsidie van 26 miljoen euro aangevraagd bij het provinciebestuur. De overige 13 miljoen euro zal Eindhoven zelf moeten betalen.

Het plan is om de drukte op de doorgaande snelweg langs het zuiden en het westen van de stad in te dammen om zo de files aan te pakken. Veel meer wil Monique List, verkeerswethouder in Eindhoven, hier nog niet over kwijt aangezien ze nog in gesprek is met het Rijk en de provincie. In november wordt er meer bekend gemaakt over de plannen.

Door: Nationale Transportgids