Normal_lege_parkeerplaats

Valetparkingbedrijf Park & Go is met de noorderzon vertrokken en daar zijn vakantiegangers die van de service gebruik hebben gemaakt de dupe van geworden. Toen zij weer op Schiphol aankwamen en op zoek gingen naar hun auto bleek die te zijn verdwenen. Dit meldt BN De Stem. 

Gedupeerde reizigers kunnen ondertussen hun sleutel ophalen bij de politie, nadat die een bezoek heeft gebracht aan het pand van het parkeerbedrijf in Hoofddorp. Daar vonden ze de autosleutels, maar niet de eigenaar van de organisatie. Ook reizigers kregen geen gehoor toen ze het bedrijf belden. Met hun sleutels en een plattegrond met de locatie van hun auto konden de vakantiegangers hun auto terug vinden. Er is geen strafzaak te beginnen tegen de organisatie aangezien er niks gestolen is.

Slechte naam

Valetparkingbedrijven op Schiphol hebben al langer een slechte naam en sinds deze zomer komen er ook steeds meer klachten binnen. Petra Vogel, woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer zegt hierover: "Het Openbaar Ministerie, Belastingdienst, politie, gemeente en de Koninklijke Marechaussee zijn hiermee bezig." Het probleem wordt dus van alle kanten aangepakt.

Schiphol raadt mensen altijd aan om gebruik te maken van de parkeergelegenheid op het terrein van de luchthaven zelf, ook al is dit duurder.

Door: Nationale Transportgids