Normal_ministerie_van_i_en_w

Rijkswaterstaat verwacht vanaf vrijdag 27 september 2019 zeer grote verkeershinder rond Utrecht. Door werkzaamheden aan de voegovergangen van de Galecopperbrug zijn er gedurende 5 tot 6 weken minder rijstroken beschikbaar voor verkeer op de snelweg A12 in oostelijke richting (rijrichting Arnhem). Dit meldt Rijkswaterstaat.

Een deel van zowel het doorgaand verkeer als het bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met minstens 30 minuten extra reistijd.

Planning werkzaamheden Galecopperbrug A12

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug zijn gepland vanaf donderdagavond 26 september 21.00 uur, nadat het huidige werk aan de snelweg A2 is afgerond. De aannemer werkt 24 uur per dag. Hij start op de zuidelijke brughelft (rijrichting Arnhem) op de A12-parallelrijbaan en na tweeënhalf tot drie weken volgen de werkzaamheden op de A12-hoofdrijbaan van de zuidbrug. De exacte planning van deze fasen hangt af van de voortgang van de werkzaamheden. Uiterlijk vrijdagochtend 8 november 2019 zijn de werkzaamheden gereed.

Minstens 30 minuten extra reistijd

Op de baan waar wordt gewerkt, blijft steeds 1 rijstrook open voor verkeer. Naar verwachting levert dit tijdens de spits minstens 30 minuten extra reistijd op voor verkeer vanaf de snelweg A12 Den Haag en de A2 richting Utrecht en Nieuwegein. Ook verwacht Rijkswaterstaat hinder op het wegennet in Utrecht en Nieuwegein in de buurt van knooppunt Oudenrijn en de Galecopperbrug. Er is geen directe hinder voor verkeer over de noordelijke brughelft (A12 rijrichting Den Haag).

Omleidingen en alternatieven werkzaamheden A12

Om minder verkeer langs het werk te laten rijden en nog grotere hinder te voorkomen, wordt een deel van het bestemmingsverkeer naar Utrecht en Nieuwegein omgeleid. Landelijk doorgaand verkeer vanuit Amsterdam en Rotterdam krijgt vroegtijdig adviesroutes aangeboden om zo Utrecht en met name knooppunt Oudenrijn te mijden.

Door: Nationale Transportgids