Normal_dam_to_dam

Komend weekend, op 21 en 22 september, vindt het Dam tot Dam Weekend plaats. Niet alleen vinden dan de reguliere Dam tot Damloop en de Damloop by night plaats, ook is er een Dam tot Dam Wandeltocht en een Dam tot Dam FietsClassic. Daarom zijn er dit weekend verschillende straten in Amsterdam en Zaandam afgesloten, wat voor overlast kan zorgen voor het verkeer. Dat meldt Het Parool. 

Zaterdag 21 september

Op de zaterdag zijn er vooral veel plekken in Amsterdam-Noord afgesloten. Tussen 08.30 en 16.00 zijn wegen rondom de Buiksloterdijk, Kadoelenweg en de Stoombootweg niet bereikbaar voor auto's.

Zondag 22 september

Vooral het afsluiten van de IJ-tunnel op zondag 22 september zal enige overlast veroorzaken. De IJ-tunnel en de Prins Hendrikkade zijn die dag tussen 07.00 en 17.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het Damrak en Rokin zijn dan niet bereikbaar met de auto. Dit jaar kunnen auto's ook niet meer via het Waterlooplein en de Doelensluis het centrum bereiken. Voor verkeer dat al in het centrum is zijn de Paleisstraat en de Raadhuisstraat te gebruiken als uitvalswegen.

Een volledig overzicht van de afgesloten wegen in Amsterdam is te vinden op de website van de Dam tot Damloop. Daar is ook een overzicht van de afgesloten wegen in Zaandam beschikbaar.

Door: Nationale Transportgids