Normal_rotterdam_centraal

Maandagochtend werd voor meerdere reizigers op Rotterdam Centraal de normale reis onverwacht onderbroken: er was geen enkele tram te vinden op het station. En dat heeft niks te maken met de stroomstoring van de dag ervoor. Tot 20 oktober rijden er geen trams vanwege vernieuwingswerkzaamheden aan het spoor. Dit leidt echter wel tot chaos op het station en reizigers zijn ontevreden. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De tramperrons zijn afgezet door bouwhekken maar er is geen RET-medewerker in de buurt om reizigers de goede kant op te wijzen. Een informatiedoek aan een van de hekken vertelt de reizigers naar welk perron ze moeten, maar veel mensen weten niet waar ze die perrons moeten vinden. "E en F? Geen idee waar dat is", zegt een van de gehaaste reizigers.

Slecht aangegeven

Mensen zijn verbaasd door de chaos en het feit dat de afsluiting niet duidelijk is aangekondigd. Een RET-woordvoerder vertelt dat er een week geleden flyers zijn uitgedeeld in de trams om mensen op de hoogte te brengen, maar de hoeveelheid zoekende mensen op het station geeft aan dat niet iedereen die flyer onder ogen heeft gehad. Ook in de hal van het station staat niks aangegeven en reizigers die niet erg bekend zijn in Rotterdam weten niet waar ze heen moeten: "Zet gewoon een bord neer met een pijl naar waar de tram nog wel stopt. Scheelt een stuk zoeken", zegt een van hen.

De vernieuwingen van het tramspoor zijn naar verwachtingen op 20 oktober afgerond. Daarna worden de sporen bij het Weena en Hofplein onder handen genomen.

Door: Nationale Transportgids