Normal_strooizout

De gemeente Kampen heeft besloten voortaan minder strooizout te strooien bij gladheid. Het uitgangspunt is dat iedere inwoner bij gladheid binnen 500 meter van zijn of haar huis een sneeuwvrije weg moet kunnen bereiken. Dit meldt De Stentor.

Het idee achter het plan is dat het meer duidelijkheid moet geven maar ook het strooien een kwart goedkoper maakt. Op de vraag of dit niet ten koste van de veiligheid gaat antwoordt Bertil van Kolthoorn, woordvoerder van de gemeente Kampen, aan De Stentor: "Nee. Doordat de aanpak in alle wijken hetzelfde wordt, komen mensen niet meer voor verrassingen te staan. Nu wordt soms gestrooid waar je het niet verwacht en andersom. Straks komt je altijd binnen 500 meter op een strooiroute uit en heb je hooguit op het eerste stuk last."

Emmertje zout

Kampen brengt het aantal strooiroutes van elf terug naar zeven, met een totale lengte van 352 kilometer. Met deze routes is er ook rekening gehouden met locaties als scholen, verzorgingstehuizen en stations. Voor de eerste 500 meter die niet gestrooid wordt is ook een oplossing: "We plaatsen bakken met zout in de wijken", zegt Kolthoorn. "En wie zijn eigen stoep wil strooien kan daarvoor bij de gemeentewerf altijd een emmertje strooizout komen halen."

Door: Nationale Transportgids