Normal_stop_teken

In augustus steeg het aantal vacatures tot recordhoogte en de krapte op de arbeidsmarkt is nu ook waarneembaar bij vacatures met geen of lage startkwalificaties. Het UWV laat weten dat er in deze categorie twintig beroepen zijn waarvoor nieuwe werknemers moeilijk zijn te vinden, waaronder verkeersregelaars. Dat meldt de NOS.

Het wordt steeds moeilijker om vacatures voor fysiek zware beroepen, werk op oproepbasis en werk voor een paar uur per dag op te vullen. "Die mensen hebben nu de mogelijkheid uit te wijken naar andere beroepen",  vertelt arbeidsmarktadviseur Freek van Kalkhoven van het UWV. Verkeersregelaars hebben het niet altijd makkelijk en zijn regelmatig in het nieuws vanwege asociale automobilisten die hen lastigvallen. Daardoor ontbreekt het het beroep van verkeersregelaar aan een goed imago.

Van Kalkhoven ziet dat veel werkgevers uitwijken naar het buitenland om toch nieuw personeel te vinden. Ook worden imagocampagnes opgezet en wordt eigen personeel gevraagd te helpen met het werven van nieuwe werknemers. Daarnaast blijkt dat werkgevers eerder geld inzetten om huidige werknemers te behouden.

Door: Nationale Transportgids