Normal_spoor

Tijdens werkzaamheden aan station Naarden-Bussum heeft ProRail drie van de vijf aanwezige sporen weggehaald. Zeker gezien de recente berichten dat het spoor vol is is dit een opvallende keuze, maar het zorgt er juist voor dat er meer treinen kunnen rijden op dit traject. Dat meldt ProRail.

De vijf sporen op Station Naarden-Bussum zorgden er voor dat er minder treinen op het traject konden rijden. Dit heeft te maken met langzame wissels, legt de Verkeersleiding uit. De spoorlijn tussen Weesp en Hilversum bestaat uit twee sporen, maar bij Naarden-Bussum veranderde dit voorheen naar vijf sporen. De langzame wissels, die even tijd nodig hebben om van stand te veranderen, zorgden voor 'wisseltijd' voor de treinen.

Nu zijn er nog maar twee sporen en is bovendien de bocht aan de noordkant van het station ruimer gemaakt. De combinatie van deze aanpassingen zorgt ervoor dat de treinen hier drie minuten sneller kunnen rijden. Ook kunnen de treinen 15 procent dichter op elkaar rijden en dat betekent dat er in het vervolg meer treinen op het traject kunnen rijden.

Door: Nationale Transportgids