Normal_snelweg38

Sinds gisteren is de langverwachte nieuwe rondweg N303 die langs de westkant van Voorthuizen loopt geopend voor verkeer. Nu kan het verkeer uit Putten sneller en veiliger naar de A1 rijden. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Voorheen moest het doorgaand verkeer vanuit Putten dwars door het dorpje Voorthuizen om op de A1 te komen. Met de nieuwe N303, ook wel 'Voortse Ring', is dat niet meer nodig. Dat is prettig voor zowel de inwoners als het verkeer, zo zegt Gelders gedeputeerde voor mobiliteit Christianne van der Wal: "Zo verbetert de leefbaarheid én de bereikbaarheid. En dat is weer goed voor een economisch gezond Gelderland."

Duurzaam

De nieuwe ringweg is een initiatief van de provincie Gelderland en in de aanbesteding heeft zij de markt gevraagd om met een zo duurzaam mogelijk idee te komen. Dit is gelukt en de weg is gemaakt van een innovatief asfaltmengsel dat maar weinig onderhoud vergt. Daarnaast zijn er grondstoffen uit de buurt gebruikt zodat er geen onnodig transport hoefde plaats te vinden en zijn er ook zoveel mogelijk grondstoffen hergebruikt. Verder is er gezorgd voor voldoende geluidsisolatie voor de omwonenden.

Eind november gaat er ook een rondweg langs de noordoostkant van Voorthuizen open. Deze zorgt ervoor dat het doorgaande verkeer uit Putten makkelijker richting Apeldoorn kan rijden.

Door: Nationale Transportgids