Normal_elektrische_parkeerplaats

Uit onderzoek blijkt dat de parkeermogelijkheden voor elektrische auto's bij luchthavens ontoereikend is. Een aantal luchthavens lijkt nog niet klaar te zijn voor het 'elektrificeren' van de autowereld. Bij veel luchthavens is de informatievoorziening rondom het onderwerp niet goed genoeg en bij sommige luchthavens blijkt het niet eens mogelijk te zijn om elektrische te laden. Dat meldt online vergelijks- en boekingsplatform Vliegen en Parkeren.

Geen informatie

Bij vijf van de negen onderzochte luchthavens is er online weinig tot geen informatie te vinden over de mogelijkheden voor het opladen van een elektrische auto. Het gaat om de luchthavens van Eindhoven, Rotterdam, Keulen, Weeze en Charleroi. Bij de luchthavens van Eindhoven en Charleroi is het zelfs helemaal niet mogelijk om op de officiële parkeerplaatsen elektrisch te laden.

Wel met de tijd mee

De luchthavens van Düsseldorf, Frankfurt am Main, Brussel-Zaventem en Schiphol vermelden de informatie daarentegen wel duidelijk. Deze vliegvelden hebben alle nodige informatie op de website staan en deze is ook eenvoudig te vinden.

Door: Nationale Transportgids