Logo_prorail

ProRail staat op de longlist voor de verkiezing van de Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2019. De organisatie is genomineerd op basis van een uitgebreide inhoudelijke inzending en een korte ‘documentaire’ geïnspireerd op Planet Earth. Dat meldt ProRail.

In het filmpje van ProRail (hier te zien op de website van de organisatie) is "het ProRail van vandaag" te zien. De organisatie beschrijft zichzelf als "een trotse organisatie met een duidelijk profiel waarin ruimte is voor vernieuwing en out-of-the-box-ideeën". De maatschappelijke rol van ProRail wordt ook breed uitgemeten. Het belangrijkste dat ze naar voren willen brengen is het enthousiasme van de organisatie.

Sommige mensen zullen zich misschien afvragen of ProRail wel als overheidsorganisatie beschouwd kan worden, maar dat kan zeker.  Alle organisaties die een publieke functie hebben en grotendeels door publiek geld worden gefinancierd kunnen aan de verkiezing meedoen en ProRail wordt hoofdzakelijk gefinancierd door het ministerie van infrastructuur en waterstaat.

Door: Nationale Transportgids