Normal_snelweg

Komende zondag vindt de Triathlon Noordoostpolder plaats en daarvoor wordt de N50 afgesloten. Dit is de belangrijkste 'snelweg' richting Oost-Nederland en zondag is ook de dag dat de meeste Duitse toeristen weer terugkeren naar huis na hun vakantie in Nederland. Daarbij komt ook dat in ons land de scholen komende week weer beginnen. Een opmerkelijk moment om de weg af te sluiten maar Rijkswaterstaat heeft de vergunning toch verleend. Dat meldt De Stentor. 

De scholen beginnen weer in Nederland, dus het laatste vakantieverkeer komt weer terug het land in. Bovendien is in delen van Duitsland maandag de schoolvakantie ook voorbij. Genoeg reden om komende zondag tot ‘zwarte zondag’ om te dopen. Toch zal dit verkeer geen gebruik kunnen maken van een belangrijke verkeersschakel van Friesland naar het oosten van het land en Duitsland. Voor de Triathlon Noordoostpolder gaat een stukje van zes kilometer van de N50 op slot, wat ervoor zorgt dat veel mensen zullen moeten omrijden.

Het verkeer zal zo’n twintig kilometer moeten omrijden zondag. Marc van Toor van Rijkswaterstaat schat dat tussen de 5.000 en 10.000 voertuigen zondag gebruik zullen maken van de omrijroute. Volgens hem moet dat kunnen. Van Toor legt uit dat er met overheden en hulpdiensten is overlegd en dat men geen reden zag om de vergunning te weigeren.

Door: Nationale Transportgids