Normal_rss_entry-314875

Geen zin in een gesprek met de taxichauffeur? In UberBLACK, de luxe versie van taxiapp Uber, kun je al voor vertrek aan de chauffeur vragen om zijn of haar mond te houden. Quiet Mode, heet die instelling. Klanten kunnen dan werken of een dutje doen terwijl ze naar hun bestemming worden gebracht.

De Quiet Mode was al beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada, en sinds woensdag ook in Nederland, België en Luxemburg. Klanten kunnen ook aangeven dat ze juist zin hebben in een gesprekje met de chauffeur. "Bijvoorbeeld om de omgeving te verkennen", aldus Uber.

Chauffeurs van UberBLACK maken gebruik van duurdere auto's dan hun collega's bij Uber. Als de taxi een stiltecoupé wordt, is UberBLACK aantrekkelijker voor zakelijke klanten die tijdens de rit willen werken of dommelen.

Gebruikers van UberBLACK kunnen voortaan ook in de app aangeven dat ze bagage bij zich hebben. De chauffeur weet dan dat hij of zij moet stoppen op een plek waar iemand de tassen in de kofferbak kan doen en moet helpen met het tillen van de bagage. Ook kunnen gebruikers aanvinken of ze een warme of koude taxi willen, zodat de chauffeur op weg naar de ophaalplek alvast de airco of de verwarming aan kan doen.

Door: ANP