Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Air France-KLM wil kosten terugdringen na fors kwartaalverlies

Door ANP
schedule 1 min
location_on [xx]km
Air France-KLM wil kosten terugdringen na fors kwartaalverlies
Air France-KLM wil de kosten terugdringen nadat het luchtvaartconcern over de eerste drie maanden een verlies van bijna een half miljard euro heeft gerapporteerd. Zo wil het bedrijf onder meer voorlopig geen nieuw ondersteunend personeel aannemen. Ook moeten de overheadkosten, de kosten voor het draaiende houden van de onderneming, omlaag. Of er ook banen moeten verdwijnen, is niet bekend.

Het verlies voor Air France-KLM kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op 480 miljoen euro, tegen een negatief resultaat van 337 miljoen euro over dezelfde periode in 2023. Het is het grootse kwartaalverlies sinds het einde van de coronacrisis.

Lufthansa

Air France-KLM is niet het enige luchtvaartbedrijf dat de kosten probeert te beheersen. Ook Lufthansa kondigde dinsdag kostenbesparingen aan. Dat Duitse concern leed over de maanden januari, februari en maart een operationeel verlies van 849 miljoen euro, bijna 600 miljoen euro meer dan een jaar eerder. Lufthansa had vooral te lijden onder aanhoudende stakingen in Duitsland dit jaar. Inmiddels zijn loonakkoorden gesloten met vakbonden voor het grond- en cabinepersoneel.

17 mei '24 ( 8:44)

Corendon gaat met eigen vluchten vliegen naar Bonaire

Na de vluchten naar Curaçao en de groeiende vraag naar vakanties op Bonaire vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf 3 november 2024 naar Bonaire. Daarover bericht Corendon.

16 mei '24 (18:30)

In april bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol

Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

16 mei '24 (11:30)

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.

16 mei '24 (11:00)

Luchtvaartmaatschappij EasyJet in Nederland klaar voor zomerseizoen

EasyJet is klaar voor het zomerseizoen met een vliegtuigcapaciteit dat weer op het niveau ligt van voor de coronacrisis. Dat zegt William Vet, directeur namens de luchtvaartmaatschappij in Nederland en Scandinavië. "Qua personeelsbestand en vliegoperatie waren we al op zomersterkte sinds het begin van dit jaar", vertelt hij aan het ANP.

16 mei '24 (10:45)

Hoofdlijnenakkoord: ANVR 'niet ontevreden' over luchtvaart en vliegreizen

Reiskoepel ANVR is "helemaal niet ontevreden" over het hoofdlijnenakkoord op het gebied van de luchtvaart en vliegreizen. "Het is zeker werkbaar", zegt Frank Oostdam, directeur van de organisatie. Hij is ook blij dat het netwerk van bestemmingen behouden blijft.

16 mei '24 (10:00)

Omwonenden niet blij met Schipholplannen in regeerakkoord

Omwonenden rond Schiphol zijn niet blij met wat de partijen in het regeerakkoord over de luchthaven schrijven. "Dit is weer oude wijn in nieuwe zakken", reageert Jan Boomhouwer van de stichting Recht op Bescherming tegen Vlieghinder (RBV), waar enkele duizenden mensen aan verbonden zijn.

16 mei '24 ( 6:00)

Meer vliegtuigpassagiers in Nederland in eerste kwartaal

Ruim 16 miljoen mensen reisden in het eerste kwartaal van dit jaar van of naar een Nederlands vliegveld, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

15 mei '24 (12:15)

Recordomzet TUI door hogere prijzen

TUI, de grootste reisorganisatie van Europa, behaalde afgelopen kwartaal een recordomzet. De van oorsprong Duitse touroperator profiteerde ook in het winterseizoen van de aanhoudende sterke vraag naar vakanties en de hogere prijzen. Ondanks de hogere prijzen en de geopolitieke onrust in het Midden-Oosten is het bedrijf optimistisch over het aanstaande zomerseizoen.

14 mei '24 (16:00)

Havenbedrijf Rotterdam en vliegveld werken aan schonere luchtvaart

Het Havenbedrijf Rotterdam en Rotterdam The Hague Airport gaan samenwerken voor het gebruik van duurzamere vliegtuigbrandstoffen op vliegvelden. Met de samenwerking willen het havenbedrijf en de luchthaven dat Rotterdam een kennisgebied wordt voor het verduurzamen van de luchtvaart in Europa. De opgedane kennis en ervaring moeten bruikbaar worden voor grotere luchthavens als Schiphol.

13 mei '24 (12:15)

Schiphol, KLM en Marechaussee blikken tevreden terug op meivakantie

Schiphol, KLM en de Koninklijke Marechaussee zijn "tevreden" dat de meivakantie zonder grote problemen is verlopen. "Dankzij de goede doorstroming hebben de meeste reizigers waarschijnlijk niet eens in de gaten gehad hoe ontzettend druk het is geweest", zegt Patricia Vitalis, directeur luchthavenoperaties bij Schiphol.