Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ondanks oorlog Israël is Egypte nog altijd populaire reisbestemming

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Ondanks oorlog Israël is Egypte nog altijd populaire reisbestemming
De Nederlandse reisbranche ervaart nog steeds een hoge vraag naar reizen richting Egypte, ondanks het conflict in buurland Israël. "Ook voor de komende meivakantie is er goed geboekt", meldt reiskoepel ANVR, die constateert dat reizigers zich goed laten voorlichten over bijvoorbeeld de afstanden ten opzichte van Israël. Jordanië, dat in het westen aan Israël grenst, lijkt daarentegen minder in trek bij toeristen.

Volgens een woordvoerster van de ANVR is de vraag naar reizen naar toeristische plekken in de Sinaï, het Egyptische schiereiland, wel gedaald. Daar ligt bijvoorbeeld de badplaats Sharm-el-Sheikh. "Badplaatsen als Hurghada, El Gouna, Marsa Alam en toeristische hotspots aan de Nijl zijn nog altijd populair", zegt zij daarbij, verwijzend naar bestemmingen aan de Rode Zee.

Zonzekere bestemming

Ook reisorganisatie TUI ziet veel vraag naar Egypte als vakantieland, als "zonzekere bestemming in het voorjaar". Dat was kort na de aanval van Hamas op Israël begin oktober wel anders, toen TUI een "merkbare impact" zag op nieuwe boekingen naar het land. Die dip zag ook Corendon, maar ook die reisorganisatie spreekt nu van een aangetrokken vraag.

Jordanië

De vraag naar Jordanië daarentegen, is volgens de ANVR sinds oktober vorig jaar gehalveerd. Wel merkt de reiskoepel daarbij op dat daar al sprake was van een dalende trend. TUI biedt rondreizen aan richting Jordanië. "We hebben contact met deze reizigers en zij zijn daar nu niet ongerust. Wij volgen de situatie nauwgezet en zullen reizen aanpassen wanneer daar aanleiding voor is", meldt de woordvoerster. Corendon biedt geen reizen meer aan richting Jordanië, al heeft dat volgens een zegsman eerder te maken met een zakelijke afweging.

Escalatie

Afgelopen weekend escaleerde de situatie in Israël nog na een aanval van Iran, waarna nu wereldwijd de gevolgen worden afgewacht. Het ministerie van Buitenlandse Zaken besloot die dag het reisadvies voor heel Israël aan te passen naar kleurcode rood. Dat betekent dat alle reizen naar het land worden afgeraden. Zowel TUI als Corendon vinden het nu echter nog te vroeg om aan te geven of de recente ontwikkelingen impact zullen hebben op de vraag.

27 mei '24 (13:45)

ANWB Alarmcentrale: vier Nederlanders vliegen na instorten club terug van Mallorca

Vier van de tien Nederlanders die betrokken waren bij de ingestorte beachclub op Mallorca vliegen maandag terug naar huis. Dat meldt de ANWB Alarmcentrale. "We hopen dat een aantal op korte termijn volgt", aldus een woordvoerster. Eén Nederlander moet nog in het ziekenhuis blijven.

27 mei '24 (13:30)

Vakbond FNV: hoger loon en vaste banen nodig tegen criminaliteit Schiphol

Lage lonen en tijdelijke contracten voor werknemers op Schiphol vergroten de risico's voor criminele ondermijning op de luchthaven. Dat stelt vakbond FNV in een reactie op de arrestatie van een luchthavenmedewerker op verdenking van betrokkenheid bij internationale drugshandel. De bond vindt dat nu actie moet worden ondernomen en dat werknemers op Schiphol vaste contracten en hogere lonen moeten krijgen.

24 mei '24 (15:00)

Schiphol ondersteunt plannen kabinet rond geluidshinder

Schiphol steunt "vanzelfsprekend" de maatregelen die het kabinet neemt om geluidshinder rond Schiphol terug te dringen. Die "dragen bij aan een stiller Schiphol", stelt de luchthaven. Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op Schiphol. Ook worden de luidste toestellen 's nachts geweerd.

24 mei '24 (13:15)

Kabinet wil vanaf 2025 minder nachtvluchten op Schiphol

Het kabinet wil dat per 2025 minder vliegtuigen 's nachts opstijgen of landen op luchthaven Schiphol, meldt demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) vrijdag na afloop van de ministerraad. Nu zijn dat er nog 32.000, maar dat worden er 27.000. Eerder zette het kabinet in op maximaal 28.700 nachtvluchten.

23 mei '24 (13:00)

Bouwconcern BAM maakt E-pier op Schiphol aardgasvrij

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

21 mei '24 ( 6:00)

Voorzorgslanding: KLM-vliegtuig terug naar Schiphol

Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow was om een technisch mankement, meldt een woordvoerster van KLM.

20 mei '24 ( 8:15)

Ryanair boekt recordwinst ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse budgetmaatschappij zette daarbij een recordwinst in de boeken, ondanks vertragingen bij de levering van nieuwe vliegtuigen door fabrikant Boeing.

17 mei '24 ( 8:44)

Corendon gaat met eigen vluchten vliegen naar Bonaire

Na de vluchten naar Curaçao en de groeiende vraag naar vakanties op Bonaire vliegt Corendon Dutch Airlines vanaf 3 november 2024 naar Bonaire. Daarover bericht Corendon.

16 mei '24 (18:30)

In april bijna 5,5 miljoen passagiers op Schiphol

Schiphol heeft in april meer passagiers verwelkomd dan in dezelfde maand een jaar eerder. In totaal reisden vorige maand bijna 5,5 miljoen passagiers van, naar of via Schiphol, een toename van bijna 7 procent vergeleken met april vorig jaar.

16 mei '24 (11:30)

KLM blij met Schipholplannen in regeerakkoord

KLM is blij met de plannen rondom Schiphol die in het regeerakkoord staan. Ook is de luchtvaartmaatschappij te spreken over het feit dat het "gelijke speelveld voorop" staat.