Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Door Richard Heeres
schedule 3 min
location_on [xx]km
KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail-terminal officieel in gebruik
Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

De Air&Rail Terminal bevindt zich op het station Brussel-Zuid en biedt reizigers een sfeervolle lounge. Air France en KLM blijven investeren in hun Air&Rail-aanbod tussen België, Frankrijk en Nederland. Sinds de introductie van de dienst in maart 2001 zijn er nu ruim 4.500.000 zitplaatsen op 93.000 hogesnelheidstreinen.

Gegarandeerde zitplaats

Al bijna twintig jaar bieden Air France en KLM hun klanten van en naar België een volledig geïntegreerde service, waarbij zij hun trein- en vliegreizen kunnen combineren in dezelfde boeking. Dankzij het Air&Rail-aanbod hebben reizigers één enkele boeking voor hun hele reis en een gegarandeerde zitplaats op de volgende beschikbare vlucht of trein (kosteloos) als hun vlucht of treinvertraging zou hebben. Speciale teams helpen reizigers van Air France en KLM op de stations.

Soepele klantreis

Marjan Rintel, CEO KLM: 'We zijn trots op onze continue investering in het Air&Rail-product. Wij blijven ons volledig inzetten voor een soepele klantreis, waardoor de trein een steeds beter alternatief biedt voor korteafstandsvluchten binnen Europa. We werken nauw samen met onze partners om het Air&Rail-aanbod voor onze klanten te optimaliseren, die kunnen kiezen uit meer dan driehonderd bestemmingen wereldwijd via Parijs-Charles de Gaulle en Schiphol.'

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.