Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zomerdienstregeling KLM vanaf eind maart

Door Richard Heeres
schedule 4 min
location_on [xx]km
Zomerdienstregeling KLM vanaf eind maart
KLM vliegt komende zomer naar 155 bestemmingen: 92 in Europa en 63 intercontinentaal. KLM groeit ongeveer 7% in stoelen in vergelijking met de zomerdienstregeling van 2023 en komt daarbij nagenoeg op precoronaniveau uit. De zomerdienstregeling gaat in op 31 maart 2024 en loopt tot en met 26 oktober 2024.

Het intercontinentale netwerk van KLM kent een aantal frequentieverhogingen. Zo vliegt KLM vaker naar Jakarta in combinatie met Kuala Lumpur en naar Denpasar in combinatie met Singapore. De directe vluchten naar Osaka zijn hervat en naar Tokio Narita vertrekt weer een dagelijkse vlucht. Ook naar Taipei, Hong Kong, Montreal, Toronto en Los Angeles zet KLM extra frequenties in. De capaciteit naar Noord-Amerika zit momenteel boven het niveau van 2019. De wijzigingen in het aantal frequenties zijn onderdeel van het doorlopende proces waarin het netwerk wordt aangepast aan de marktomstandigheden en de beschikbare vliegtuigen en menskracht.

Tel Aviv

Vanaf maandag 1 april 2024 voert KLM weer een dagelijkse vlucht uit naar Tel Aviv. De vlucht wordt in elk geval tot en met 19 mei uitgevoerd met een tussenstop op Larnaca. KLM houdt de veiligheidssituatie in Israël nauwlettend in de gaten. 

Europa

In Europa gaat KLM deze zomerdienstregeling naar een aantal bestemmingen vaker vliegen. In Scandinavië komt er een dagelijkse vlucht naar Billund (Denemarken) en een naar Stavanger (Noorwegen) bij. In Groot-Brittannië gaan we vaker naar Edinburgh, Newcastle, Glasgow en Southampton. Net als afgelopen winter blijft KLM in de zomer ook naar Marseille vliegen en komt er een dagelijkse vlucht naar Nice bij. In Polen komen er frequenties bij naar Krakow, Gdansk en Wroclaw. Ook naar het Tsjechische Praag gaat KLM vaker vliegen in de komende zomerdienstregeling. In Italië voegt KLM frequenties toe naar Bologna, Florence en Genua. 

Door: Nationale Transportgids / Richard Heeres

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.