Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Duitse vakbond kondigt opnieuw grote staking aan bij Lufthansa

Door ANP
schedule 4 min
location_on [xx]km
Duitse vakbond kondigt opnieuw grote staking aan bij Lufthansa
De Duitse vakbond Verdi heeft het grondpersoneel van luchtvaartconcern Lufthansa opgeroepen tot een nieuwe grote staking op dinsdag. Door de actie zullen er waarschijnlijk weer veel vluchten uitvallen of vertragen, net als bij een soortgelijke staking eerder deze maand.

Getroffen luchthavens

De oproep betreft de luchthavens van Frankfurt, München, Hamburg, Berlijn, Düsseldorf, Keulen-Bonn en Stuttgart. Volgens Verdi begint de actie dinsdag om 04.00 uur en zal deze duren tot woensdag 07.10 uur. Alle grondmedewerkers van Lufthansa, van onderhoudsmedewerkers tot de mensen van de passagiers- en vliegtuigafhandeling, is gevraagd om mee te doen.

Eerder deze maand legde het grondpersoneel van Lufthansa ook al 27 uur het werk neer. Volgens Lufthansa raakte die actie ongeveer 100.000 reizigers. Lufthansa sprak van een "bittere" dag. Op de website van Schiphol was te zien dat er toen ook vluchten van Lufthansa naar Duitsland waren geannuleerd.

Klein aantal

Met de acties wil de vakbond betere arbeidsvoorwaarden afdwingen voor het personeel. In de onderhandelingen met de werkgever is het onlangs weer niet gelukt om een overeenstemming te bereiken. De bond eiste naast een forse loonsverhoging ook een extra premie als compensatie voor de hoge inflatie voor de ongeveer 25.000 grondmedewerkers van Lufthansa.

Duitsland wordt de laatste tijd vaker getroffen door stakingen in de vervoerssector. Op de eerste dag van februari werd het Duitse luchtverkeer nog ontregeld door een grote staking onder beveiligers. In januari was er al een dagenlange staking van treinmachinisten, waardoor veel treinen in Duitsland niet reden.

Dit weekend is er daarnaast nog een pilotenstaking bij Lufthansa-dochter Discover. Die actie zorgt nu ook al voor annuleringen van vluchten in Frankfurt en München. Maar het gaat slechts om een klein aantal vergeleken met wat de sector waarschijnlijk op dinsdag te wachten staat.

15 april '24 (16:15)

Schiphol en Groningen Airport Eelde gaan samenwerken

Schiphol en Groningen Airport Eelde (GAE) gaan samenwerken, onder meer om de regionale luchthaven verder te helpen op het gebied van duurzaamheid. Ook gaan de twee vliegvelden kennis uitwisselen over het ontwikkelen van routes. Zo willen Schiphol en de Groningse luchthaven de "beperkte luchthavencapaciteit in Nederland" beter gebruiken, maken ze bekend.

15 april '24 (12:45)

Zware windstoten: tientallen vluchten op Schiphol geannuleerd

Tientallen vluchten op luchthaven Schiphol worden maandagmiddag en -avond geannuleerd in verband met zware windstoten. Dat laat een woordvoerder van Schiphol weten. Het gaat in totaal om negentig retourvluchten die komen te vervallen, het merendeel van KLM.

12 april '24 (12:00)

Defensie wil in gesprek met omwonenden vliegbasis Leeuwarden

Defensie wil praten met omwonenden van vliegbasis Leeuwarden over de geluidsoverlast die F-35 gevechtsvliegtuigen veroorzaken, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren. Maar volgens haar blijft er ook altijd overlast in de buurt van een vliegbasis.

09 april '24 (16:30)

ILT ziet meer geluidsmeldingen Schiphol terwijl vloot stiller is

Vliegtuigen worden stiller, terwijl het aantal meldingen over geluidshinder rond Schiphol toeneemt. Dat schrijft de Inspectie Leefomgeving en Transport dinsdag in een rapport.

09 april '24 (10:00)

Boete voor Transavia vanwege oneerlijke behandeling stagiairs

Transavia heeft van de Arbeidsinspectie een boete van ruim 46.000 euro gekregen omdat het in 2021 stagiairs als volwaardige medewerkers inzette. Ook moet de luchtvaartmaatschappij de zestig stagiairs met terugwerkende kracht loon en vakantiebijslag betalen. Dat kost de luchtvaartmaatschappij in totaal 623.000 euro.

04 april '24 (14:30)

Voor het eerst sinds coronapandemie meer vraag naar vliegreizen

De wereldwijde vraag naar vliegreizen is in februari voor het eerst boven het niveau van voor de coronapandemie uitgekomen, maakt de internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA bekend.

02 april '24 ( 8:30)

Onderzoek Natuur & Milieu: krimp Schiphol hoeft economie niet te schaden

Schiphol kan tot een op de drie vluchten schrappen zonder directe kosten voor de Nederlandse economie. Dat meldt Natuur & Milieu na onderzoek in opdracht van de milieuorganisatie. Krimp van Schiphol zou onder bepaalde voorwaarden zelfs goed voor de economie kunnen uitpakken.

02 april '24 ( 8:14)

Extra trainingsvluchten boven de Peel

Van dinsdag 2 april tot en met donderdag 4 april 2024 zijn er 's ochtends en 's middags vanuit vliegbasis de Peel extra trainingsvluchten boven de Peel. Daarover bericht de gemeente Deurne.

29 maart '24 ( 7:29)

KLM en Air France nemen vernieuwde Air&Rail Terminal officieel in gebruik

Dinsdag 26 maart 2024 is de volledig gerenoveerde Air&Rail Terminal van Air France en KLM in Brussel-Zuid officieel in gebruik genomen. Daarbij was onder anderen KLM-CEO Marjan Rintel aanwezig. Dat meldt KLM.

28 maart '24 (15:30)

Dreigingsgevaar: reisadvies voor Frankrijk van groen naar geel

Het reisadvies voor Frankrijk gaat van groen naar geel. Dat betekent dat reizen naar Frankrijk mogelijk is, maar dat reizigers in het hele land extra alert moeten zijn. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdag.