Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Een pallet door een vacuümbuis?

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 24 min
Dit jaar wordt de testbaan van het European Hyperloop Center (EHC) op het terrein van Husa Logistics in Veendam gerealiseerd.  Op deze high-speed testbaan zullen testen, onderzoek en demonstraties worden verricht voor het verder brengen van de hyperlooptechnologie als toekomstige modaliteit voor vracht en personen.

In 2022 isgestart met de productie van het staal en de buizen van de 420 meter langetestbaan. De assemblage zal plaatsvinden off-site, om vervolgens naar Veendam te worden getransporteerd. De werkzaamheden op hetterrein van HUSA zullen starten in het tweede kwartaal van2023. De opening van de testbaan staat eind 2023 gepland. Over 3 tot 5 jaar wordt dit deel van detestbaan verplaatst en hergebruikt in de volledige 2,6 km testbaan bijGroningen.

In de hyperloop worden capsules met personen ofvracht door een netwerk van op bijnavacuüm gebrachte buizen geleid. De capsules worden magnetisch geleid en aangedreven. De hyperlooptechnologie verbruikt10x minderenergie dan wegtransport of luchtvaart en heeft een 2-3 keer zo kleinruimtebeslag. En met gemiddelde snelheden van 700 km/u en kortere wachttijdenop stations is de reistijd korter dan reizen per vliegtuig. (https://hardt.global/hyperloop-system)

Husa Logistics: logistiek vanuit de provincie Groningen

HUSALogistics (https://husa-logistics.nl) in Veendam, provincie Groningen, beschikt over een eigen terminal van125.000m2 met aansluitende kade voor de binnenvaart. De terminal heeft 4sporen van ieder 900 meter lengte en behoort daarmee tot de grootste inland railterminals van Nederland. Op de terminal is  ruimte voor 3000 TEU (20 feet containers). Deze isgeheel verhard en 24/7 beveiligd.

Het 66.500m2 grote warehouse is het hart van de locatie . In het warehouse worden palletopslagin stellingen of opslag op de vlakke vloer aan meer dan 30 klanten aangeboden. HusaLogistics is gespecialiseerd in het palletiseren van importcontainers. Goederenworden op pallets gezet, met folie omwikkeld en in stellingen geplaatst. Husa Logistics beschikt over eigen vrachtwagens voor transport.

Dry bulk handling in Veendam

Husa Logistics isontstaan uit de logistieke wensen van de producenten van suiker, melkpoeder enaardappelzetmeel in de provincie Groningen. Warehousing en handling van dry bulkvormt nog steeds een belangrijk deel van de activiteiten.

Husa Logistics is gespecialiseerd in de opslag van levensmiddelen en diervoeding, die niet aan temperatuuronderhevig zijn. Het warehouse voldoet hierbij aan de hoogst mogelijke hygiëne eisen dievoor de opslag van levensmiddelen endiervoeding van toepassing zijn.

HUSA Logistics heeft hiervoor het ISO 22.000 certificaat in bezit, waarbijals basisvoorwaarden programma ISO 22.002-1 Food Manufacturing isgeïmplementeerd.
Daarnaast
is Husa Logistics voor warehouse activiteiten SKAL, AEO en GMP+ gecertificeerd. Hiermee zijn uw producten bij HUSA Logisticsin vertrouwde handen.

Een pallet door de Hyperloop?

HUSA Logistics iszich bewust van haar aanwezigheid in de maatschappij en vindt het eenvanzelfsprekendheid om het milieu zo min mogelijk belasten. Zo heeft het hetgrootste met zonnepanelen bedekte dak in de provincie Groningen. De vrachtwagens hebbenallemaal euro motoren en voldoen hiermee aan de strengerwordende eisen op gebied van CO2-uitstoot. Maar een pallet door de hyperloop? HusaLogistics volgt de ontwikkelingen van dichtbij!

22 maart '23 (13:32)

Ook vliegtuig naar Schiphol gecontroleerd na bommelding Eindhoven Airport vorige maand

24 februari legde een bommelding het vliegverkeer van en naar Eindhoven Airport voor meerdere uren stil. Er werden toen twee vliegtuigen gecontroleerd. Het was al bekend dat een toestel dat uit Praag kwam op Eindhoven Airport was gecontroleerd. De marechaussee zegt nu dat ook een vliegtuig dat vanaf Praag naar Schiphol zou vliegen is gecheckt door de Tsjechische veiligheidsdiensten. Dit meldt de NOS. 

22 maart '23 ( 9:00)

Schiphol pleit in kort geding tegen de Staat voor duidelijker perspectief

Schiphol wil duidelijkheid en perspectief, in afwachting van nieuwe regels omtrent het aantal vluchten via de luchthaven. Daarvoor pleit de advocaat van Schiphol in een kort geding tegen de Staat, dat werd aangespannen door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Zij willen dat de verlaging van het aantal vluchten van 500.000 naar 460.000 vluchten van tafel gaat. Schiphol is echter positief over de regeling, al is die "niet ideaal".

21 maart '23 (13:07)

Elektrische vliegtuigen zonder piloot van Boeing op komst

Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

21 maart '23 ( 6:07)

Luchtvaartbranche wil in kort geding tegen Staat krimp Schiphol voorkomen

De Staat moet dinsdag in de rechtbank in Haarlem uitleg geven over de voorgenomen krimp van luchthaven Schiphol. De luchtvaartbranche heeft een kort geding aangespannen om het plan van tafel te vegen om het aantal vluchten per jaar te verlagen van 500.000 naar 460.000. KLM Groep is initiatiefnemer van het kort geding.

20 maart '23 (11:07)

Experts praten in Amsterdamse RAI drie dagen over dronetaxi's

Ruim 2000 experts in drones, beleidsmakers en bedrijven komen vanaf dinsdag naar de RAI in Amsterdam voor een driedaags congres over drones. Ze praten tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) onder meer over hoe drones ingezet kunnen worden om mensen mee te vervoeren. Drones zijn nog nooit gebruikt als taxi, dit moet voor het eerst volgend jaar gebeuren tijdens de Olympische Spelen in Parijs.

20 maart '23 ( 9:52)

Cabinepersoneel van easyJet in Portugal wil begin april drie dagen staken

Cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij easyJet in Portugal is van plan begin april voor drie dagen het werk neer te leggen om de eisen voor hoger loon kracht bij te zetten. Dat zei de Portugese luchtvaartvakbond SNPVAC. De staking in het Zuid-Europese vakantieland zou plaats moeten vinden van 1 tot en met 3 april.

17 maart '23 (15:07)

Omwonenden Schiphol staan voor de verandering eens naast de Staat

Een belangenvereniging van omwonenden van Schiphol is als partij toegevoegd aan het kort geding van luchtvaartmaatschappijen tegen de Staat om het terugdringen van het aantal vluchten. De stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) komt in het kort geding naast de overheid te staan en tegenover luchtvaartmaatschappijen als KLM, Transavia en Corendon.

17 maart '23 ( 8:07)

Vakbond FNV gaat toch niet staken bij easyJet in meivakantie

Vakbond FNV ziet af van plannen voor een mogelijke staking onder het cabinepersoneel van easyJet in de drukke meivakantie. Dat bevestigt FNV-bestuurder Stijn Jansen nadat naar buiten was gekomen dat de Britse budgetmaatschappij FNV heeft erkend als gesprekspartner voor de nieuwe cao voor haar Nederlandse stewards, stewardessen en pursers.

16 maart '23 (10:59)

Consultatie over terugdringen geluidshinder rondom Schiphol

Het kabinet wil de geluidshinder rondom Schiphol aanpakken en daarmee tot een nieuwe balans komen tussen de omgeving en de luchthaven. Om dat te bereiken heeft minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers vorig jaar aangekondigd het maximumaantal vliegtuigbewegingen op Schiphol terug te willen brengen naar 440.000 per jaar. Ook is tegelijkertijd het voornemen voor het reduceren van het aantal nachtvluchten van 32.000 naar 29.000 herbevestigd. Dit meldt Rijksoverheid. 

16 maart '23 (10:22)

Internationaal gezochte drugscrimineel gearresteerd op Schiphol

Een 55-jarige man uit Den Bosch, die sinds zijn veroordeling in een omvangrijke drugszaak voortvluchtig was, is dinsdag aangehouden op Schiphol. Dit heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Bert van D. werd vorig jaar juni veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Zijn zaak loop nog in hoger beroep.