Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Ryanair heeft, dankzij sterk zomerseizoen, flinke winst geboekt

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
Ryanair heeft, dankzij sterk zomerseizoen, flinke winst geboekt
De Ierse prijsvechter Ryanair heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een flinke winst geboekt. De onderneming sloot de zes maanden tot en met september af met een resultaat van krap 1,4 miljard euro, geholpen door de aantrekkende vraag naar vliegtickets in de zomermaanden. In dezelfde periode een jaar eerder zette Ryanair nog een verlies van 48 miljoen euro in de boeken. Toen zorgde het coronavirus nog voor problemen in de sector.

Ondanks het positieve resultaat blijft Ryanair voorzichtig over de prestaties in de rest van het boekjaar. De onderneming is zich ervan bewust dat bijvoorbeeld het coronavirus op elk moment weer op kan laaien en dat dit voor problemen kan zorgen.

Omzet 

De omzet in de meetperiode kwam uit op 6,6 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog 2,2 miljard euro. Tegenover de hogere inkomsten stonden ook hogere kosten, ook omdat er meer werd gevlogen. De operationele kosten stegen van 2,2 miljard euro naar krap 5 miljard euro. Ryanair vervoerde in de eerste zes maanden van zijn boekjaar zo'n 95,1 miljoen reizigers, tegen 39,1 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Daarbij zaten vliegtuigen in doorsnee 94 procent vol. In dezelfde periode een jaar eerder was gemiddeld 74 procent van de stoelen bezet.

Boekingen rond de kerstperiode 

Ryanair zegt dat vooruitzichten qua boekingen en tarieven voor de komende maanden, onder andere rond de kerstperiode, positief zijn. In het hele boekjaar rekent de prijsvechter op 168 miljoen reizigers. Daarmee zijn de Ieren iets positiever dan de 166,5 miljoen reizigers waar eerder rekening mee werd gehouden, al houdt het bedrijf dus een voorbehoud.

Door: ANP 

25 november '22 (11:55)

Ramón Delima aan de slag bij TUI

Donderdag 1 december 2022 begint Ramón Delima aan zijn nieuwe baan. De voormalige CEO van Cygnific, het sales- en servicescenter van Air France-KLM, gaat aan de slag als Global Director Customer Services bij TUI. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

08 november '22 (14:01)

Transavia vliegt na acht jaar weer van Amsterdam naar Sharm-el-Sheikh

Vliegen van Amsterdam naar Sharm-el-Sheikh? Dat kan deze winter ook met vliegtuigmaatschappij Transavia. Tot en met 29 maart 2023 vliegt zij elke week op woensdag en zaterdag naar de populaire Egyptische badplaats. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl.

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

05 december '22 (10:06)

Vliegtuig easyJet maakt noodlanding in Praag vanwege een mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

01 december '22 (13:17)

Vraag naar vliegtickets zet door, ook voor het winterseizoen

De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend. Directeur Willie Walsh van IATA noemt die trend bemoedigend. "Het ziet er goed uit voor het winterseizoen en het herstel van de luchtvaart."

30 november '22 ( 9:01)

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.

29 november '22 (12:57)

Persoon met gevaarlijke stoffen op Schiphol Plaza

De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag een deel van Schiphol Plaza, de centrale hal van de luchthaven, afgezet vanwege een persoon die had aangegeven gevaarlijke stoffen bij zich te hebben.

29 november '22 (10:18)

EasyJet rekent op groei vakantievluchten ondanks stijgende kosten

EasyJet verwacht dat Europeanen ondanks de stijgende kosten van het levensonderhoud vliegvakanties blijven boeken. De Britse luchtvaartmaatschappij voert het aantal vluchten voor de komende kwartalen daarom op en rekent erop de marges op tickets in de belangrijke periode rond Pasen op peil te kunnen houden.

28 november '22 (10:47)

Corendon gaat Schiphol vaker mijden en uitwijken naar luchthaven in Brussel

Corendon gaat volgend seizoen luchthaven Schiphol vaker mijden. De luchtvaartmaatschappij verlaagt de capaciteit en breidt op de luchthaven in Brussel juist uit. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van De Telegraaf. Het is nog niet bekend of er ook uitgeweken wordt naar andere Nederlandse dan wel Belgische luchthavens.

21 november '22 (13:01)

Nabestaanden van twee Boeing-crashes willen alsnog vervolging

Nabestaanden van de passagiers die zijn omgekomen bij de twee Boeing 737 MAX-crashes vinden dat de Amerikaanse vliegtuigbouwer niet aan strafrechtelijke vervolging mag ontkomen. Daarom dringen ze er bij het Amerikaanse ministerie van Justitie op aan dat een overeenkomst hierover uit een vorig jaar met Boeing gesloten miljardenschikking wordt ontbonden.