Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Lufthansa laat pandemie achter zich

Door Johanne Levinsky
schedule 3 min
location_on [xx]km
Lufthansa laat pandemie achter zich
Lufthansa heeft volgens topman Carsten Spohr "de pandemie achter zich gelaten" en het Duitse luchtvaartconcern kijkt weer "optimistisch" naar de toekomst. Dat zei de luchtvaartbaas toen hij donderdag voor het tweede kwartaal op rij een nettowinst kon presenteren.

Lufthansa hield over de maanden juli, augustus en september 809 miljoen euro winst over. Een jaar terug was nog sprake van 72 miljoen euro verlies.

Het concern, waartoe onder meer ook het Belgische Brussels Airlines hoort, kreeg door corona te maken met zware verliezen. Door de vele reisrestricties werd er lang veel minder gevlogen. In 2020 moest Lufthansa zelfs worden gered door de Duitse overheid.

Vraag vliegreizen

Maar inmiddels gaat het weer een stuk beter met het bedrijf. Volgens Spohr is de vraag naar vliegreizen behoorlijk hersteld. "De wens om te reizen, en daarmee de vraag naar vliegreizen, gaat onverminderd door."

De Duitse regering verkocht vorige maand haar resterende belang in Lufthansa. Donderdag werd bekendgemaakt dat dochter Brussels Airlines de 290 miljoen euro steun die ze kreeg van de Belgische staat om de coronacrisis te kunnen overleven, tegen eind dit jaar volledig zal terugbetalen.

Lange rijen

De onrust in de luchtvaart van afgelopen zomer, met lange rijen op luchthavens en veel geschrapte en vertraagde vluchten, ging ook niet onopgemerkt aan Lufthansa voorbij. Het concern had te maken met stakingen van piloten en grondpersoneel. Die acties hebben Lufthansa volgens de cijfers uiteindelijk ongeveer 70 miljoen euro gekost.

Door: ANP

16 juni '24 ( 8:30)

KLM-toestel terug naar luchthaven Tokio vanwege mankement cockpitraam

Een toestel van KLM met bestemming Amsterdam is zondag na het opstijgen teruggekeerd naar de internationale luchthaven Narita bij Tokio. Een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij noemt als reden een technisch mankement aan een raam in de cockpit.

13 juni '24 (20:00)

Geannuleerde vluchten zouden leiden tot onrust onder cabinepersoneel Transavia

Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

13 juni '24 (13:05)

Schiphol start samenwerking met luchthavens Incheon en Avinor

Gedurende de Future Travel Experience-conferentie in het Ierse Dublin vond de aftrap van het programma BOOST plaats. Een initiatief van Royal Schiphol Group, Future Travel Experience en het innovatieconsultancybedrijf nlmtd. Daarover bericht Schiphol.

13 juni '24 ( 9:30)

Reisbureaus: meer lastminuteboekingen door slecht weer

Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

13 juni '24 ( 9:00)

Marechaussee onderschept meer valse documenten aan de grens

De Koninklijke Marechaussee heeft vorig jaar aan de Nederlandse grenzen 1710 identiteits-, reis- en verblijfsdocumenten onderschept waarmee werd gefraudeerd. Dat is het hoogste aantal in vijf jaar, meldt de organisatie.

10 juni '24 (15:15)

Defensie gaat samen met Oostenrijk negen transportvliegtuigen kopen

Nederland gaat samen met Oostenrijk in totaal negen nieuwe transportvliegtuigen kopen. Defensie was al van plan om de vier verouderde C-130 Hercules vliegtuigen te vervangen. Wenen sloot zich onlangs bij het project aan. Door de samenwerking komen de nieuwe toestellen iets later. Maar nu kan fabrikant Embraer wel leveren voor een lagere prijs, schrijft demissionair defensiestaatssecretaris Christophe van der Maat in een Kamerbrief.

10 juni '24 ( 6:00)

Studenten TU Delft claimen mijlpaal hyperloop: eerste baanwissel

Studenten van de TU Delft hebben de ontwikkeling van de hyperloop weer een stap verder gebracht: ze zijn erin geslaagd hun prototype van baan te laten wisselen. Dat was volgens het studententeam wereldwijd nog niet eerder vertoond.

07 juni '24 (11:13)

Corendon opent groot aantal nieuwe vliegroutes vanuit Duitsland

Touroperator Corendon Nederland wil vakantiegangers helpen die gedupeerd zijn door het faillissement van de Duitse reisorganisatie FTI. Corendon voegt daarom een flink aantal nieuwe routes toe die vertrekken vanaf enkele Duitse vliegvelden. Dat meldt Corendon.

07 juni '24 ( 8:45)

Schiphol verwacht geen problemen door dichte Zwanenburgbaan

Schiphol vreest geen problemen deze zomer voor passagiers door onderhoud aan een van de start- en landingsbanen op de luchthaven. Dit meldt een woordvoerder na berichtgeving in De Telegraaf. Hij verwacht niet dat het net zo druk wordt als tijdens de meivakantie en de zomer van twee jaar geleden.

06 juni '24 ( 8:15)

Kapotte bovenleiding: veel minder treinen van en naar Schiphol Airport

Van en naar Schiphol Airport rijden veel minder treinen door een kapotte bovenleiding. ProRail werkt eraan. De verstoring duurt naar verwachting tot ongeveer 12.00 uur.