Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Schiphol neemt vanwege grote belangstelling geen nieuwe reizigers aan voor VIP-services

Door Johanne Levinsky
schedule 4 min
Schiphol is als gevolg van drukte gestopt met het aannemen van nieuwe reserveringen voor zijn exclusieve VIP-service. Met die service konden passagiers lange wachtrijen omzeilen, maar door de grote belangstelling ziet Schiphol zich genoodzaakt om de dienst te staken.

"Op dit moment kunnen we helaas geen reserveringsaanvragen van nieuwe gasten accepteren. Door de grote hoeveelheid aanvragen kunnen wij de VIP-service alleen voor onze vaste gasten accommoderen", meldt het luchthavenbedrijf op zijn website. "Ook aanvragen van vaste gasten kunnen wij helaas niet altijd bevestigen."

Voor mensen die gebruikmaken van de luxe dienst regelt Schiphol het inchecken. Ook de afhandeling van bagage wordt uit handen genomen. De paspoortcontrole gebeurt in een eigen lounge en mensen worden met een luxe auto naar het vliegtuig gebracht. Aan de dienst hangt een prijskaartje van 617 euro.

Verhoogde interesse

"We zien eigenlijk sinds de coronapandemie een verhoogde interesse in onze premiumdiensten. Maar de vipruimte die we hebben en de mogelijkheden die we hebben om mensen te vervoeren, daar zit een maximum aan. En dat is nu bereikt", zegt een woordvoerder. Tot oktober van dit jaar maakte een recordaantal van 21.500 mensen gebruik van de vipservice.

Schiphol kondigde ruim twee weken geleden "een grote wervingscampagne" aan om aan meer beveiligers te komen. De luchthaven hoopt meer mensen binnen te halen met hogere lonen en andere verbeterde arbeidsvoorwaarden. De woordvoerder kon dinsdag niet zeggen of de campagne werkt. "De werving vindt continu plaats, ik heb geen tussenstand van hoeveel mensen zijn weggegaan en hoeveel er zijn bijgekomen", aldus de zegsman.

Het doel van Schiphol is volgens hem om er in maart volgend jaar "een paar honderd" beveiligers bij te hebben.

Door: ANP

07 december '22 (13:29)

Productie duurzamere vliegtuigbrandstof fors omhoog in 2023

De productie van duurzamere brandstoffen voor de luchtvaartindustrie zal volgend jaar sterk toenemen. Volgens de internationale luchtvaartorganisatie IATA zal de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF) in 2023 minstens verdubbelen naar 200 miljoen liter vergeleken met dit jaar. In het gunstigste scenario kan dit zelfs stijgen naar 450 miljoen liter, aldus IATA.

06 december '22 (11:48)

Luchtvaartmaatschappijen volgend jaar weer winstgevend, verwacht IATA

GENÈVE (ANP/BLOOMBERG) - De luchtvaartsector zal volgend jaar wereldwijd voor het eerst sinds de coronacrisis weer een winst in de boeken zetten. Dat verwacht internationale brancheorganisatie voor de luchtvaart IATA. Wel zijn er wereldwijd verschillen tussen verwachte winsten van luchtvaartmaatschappijen.

06 december '22 ( 8:46)

Schiphol verkoopt resterende belangen in Aéroports de Paris

Luchthavenbedrijf Schiphol Group heeft zijn resterende belang in het Franse Aéroports de Paris (ADP) verkocht. Het gaat om het belang van bijna 3,9 procent dat Schiphol nog had in de uitbater van onder meer de grote Parijse luchthaven Charles de Gaulle. Met de verkoop is zo'n 515 miljoen euro gemoeid. Tegelijkertijd koopt Schiphol de aandelen terug die ADP nog in Schiphol had. Die kosten 420 miljoen euro.

25 november '22 (11:55)

Ramón Delima aan de slag bij TUI

Donderdag 1 december 2022 begint Ramón Delima aan zijn nieuwe baan. De voormalige CEO van Cygnific, het sales- en servicescenter van Air France-KLM, gaat aan de slag als Global Director Customer Services bij TUI. Dat meldt Luchtvaartnieuws.nl.

08 november '22 (14:01)

Transavia vliegt na acht jaar weer van Amsterdam naar Sharm-el-Sheikh

Vliegen van Amsterdam naar Sharm-el-Sheikh? Dat kan deze winter ook met vliegtuigmaatschappij Transavia. Tot en met 29 maart 2023 vliegt zij elke week op woensdag en zaterdag naar de populaire Egyptische badplaats. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl.

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

06 december '22 ( 9:23)

Schiphol Group heeft al meerdere boeren uitgekocht voor meer stikstofruimte

De Schiphol Group heeft al meerdere boeren uitgekocht om zo meer stikstofruimte te krijgen voor luchthaven Schiphol en Lelystad Airport. Dat bevestigde een woordvoerder van de luchthavenuitbater na eerdere berichtgeving door het NRC en de Volkskrant. Eerder op de dag werd juist nog gemeld dat de Schiphol Group op zoek is naar boeren die zich willen laten uitkopen.

05 december '22 (10:06)

Vliegtuig easyJet maakt noodlanding in Praag vanwege een mogelijk explosief

Een toestel van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet onderweg naar de stad Bristol maakte zondagavond een noodlanding in Praag nadat melding was gemaakt van een mogelijk explosief aan boord. Dat zegt de luchthaven van de Tsjechische hoofdstad.

01 december '22 (13:17)

Vraag naar vliegtickets zet door, ook voor het winterseizoen

De vraag naar vliegtickets zat in oktober wereldwijd op haast driekwart van dezelfde maand in 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie. Tegelijkertijd werd al veel geboekt voor de maanden erna, maakte luchtvaartbranchevereniging IATA bekend. Directeur Willie Walsh van IATA noemt die trend bemoedigend. "Het ziet er goed uit voor het winterseizoen en het herstel van de luchtvaart."

30 november '22 ( 9:01)

Airbus en Renault gaan samenwerken op gebied van elektrificatie

Vliegtuigproducent Airbus en autoconcern Renault gaan samenwerken op het gebied van onderzoek en ontwikkeling naar elektrificatie. De bedrijven hopen door de krachtenbundeling sneller tot praktische oplossingen te komen, maakten de bedrijven in een verklaring bekend.