Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets
De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

Directeur-generaal van de IATA Willie Walsh en Qatar Airways-topman Akbar Al Baker zeiden dat reizigers over de hele wereld de komende maanden prijsverhogingen kunnen verwachten door de hogere brandstofprijzen. Daarbij wezen ze ook op de stevige verliezen in de sector in de afgelopen twee jaar. Er is "weinig optimisme" in de sector, zei Walsh tijdens een IATA-bijeenkomst. Volgens Walsh hebben maatschappijen weinig andere mogelijkheden dan de hogere kosten door te berekenen aan klanten.

Verliezen

Volgens IATA hebben luchtvaartmaatschappijen in 2020 en 2021 een verlies van 180 miljard dollar in de boeken gezet. De verwachting is dat daar dit jaar nog eens 9,7 miljard dollar aan verliezen bij komt. Herstel van de luchtvaartmaatschappijen wordt bovendien vertraagd als China zijn reisverbod vanwege het coronavirus handhaaft tot 2023, stelt Walsh.

Al Baker, wiens bedrijf dit jaar 1,5 miljard dollar winst boekte, bekritiseerde regeringen voor het "misleiden" van het publiek over de milieuschade van vliegen. Hij zei dat beperkingen voor luchtvaartmaatschappijen, zoals plannen in veel Europese landen om vluchten van minder dan 500 kilometer te verbieden, ook de kosten opdrijven. Verder zullen volgens hem ook duurdere biobrandstoffen voor prijsdruk zorgen.

Beide luchtvaartbestuurders stelden dat de heropening van China een sleutelrol speelt bij het herstel van de luchtvaartindustrie. China heeft een "zeer belangrijke plaats" in de internationale reiscijfers, aldus Walsh. "Als China in 2023 gesloten blijft, zal dat duidelijk gevolgen hebben voor de kracht van het algemene herstel", zei hij.

Door: ANP

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.

19 september '22 (10:46)

Vanwege drukte op Schiphol helpt het kantoorpersoneel mee in vertrekhallen

Onder meer de inzet van kantoorpersoneel moet de drukte op Schiphol maandag beheersbaar houden. Voor maandag verwacht de luchthaven namelijk opnieuw een "piekdag". Volgens een woordvoerder is het vooralsnog relatief rustig en staan de rijen voor de beveiliging binnen in de vertrekhallen.

19 september '22 ( 9:15)

KLM schrapt vandaag 42 vluchten vanwege drukte op Schiphol

Vanwege de drukte en personeelskrapte op Schiphol heeft KLM voor maandag 42 vluchten uit de dienstregeling gehaald. Die ingreep deed de maatschappij na een eerdere oproep van de luchthaven om minder passagiers vanaf Schiphol te vervoeren om de drukte het hoofd te bieden.

15 september '22 (17:07)

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.

15 september '22 (16:59)

Ontwerp mee tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober

Piloot! Dokter! Juf! Er zijn ongetwijfeld leerlingen in jouw klas diedit willen worden, maar wil jij ze aan het denken zetten over wat er nog meervoor carrières mogelijk zijn? Laat jouw leerlingen het ontdekken met deze mooie actie van Jet-Net & TechNet tijdens de Kinderboekenweek van 6 tot 17 oktober!