Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

“Bij elke activiteit zetten we de Bèta&TechMentality-bril op”

Door Jet-Net & TechNet
schedule 9 min

Een wereld die er door corona heel andersuitziet: dat vraagt om een andere aanpak van techniekpromotie. NetwerkbedrijfAlliander ontwikkelt nieuwe vormen van kennismaken met techniek. Na het volgenvan een workshop bij Jet-Net & TechNet doen zij dit langs de meetlat vanhet Bèta&TechMentality-model.

“Zelf zien, doen en ontdekken is niet tevervangen”, stelt Joëlle Coenen, Programmamanager Kiezen voor de Techniekbij Alliander. “Gastlessen enbedrijfsbezoeken zullen we dus blijven aanbieden. Maar door corona hebben weook geleerd dat online een mooie aanvulling kan zijn. We hebben veel kennis inhuis die we met het onderwijs kunnen delen, bijvoorbeeld als lesbrief. Daarmeeontzorg je de scholen: ze kunnen zonder veel regelwerk snel aan de slag met techniek.”

Om optimaal aan tesluiten bij de belevingswereld van leerlingen, volgden Coenen en enkelecollega’s de Bèta&TechMentality-workshop van Jet-Net & TechNet. HetBèta&TechMentality-model deelt jongeren in in vijf types (Ontdekkers,Creatieve Makers, Vernieuwers, Maatschappelijke Toepassers en Doeners), die elkhun triggers voor techniek hebben. “We spraken voorheen vooral Doeners aan,terwijl we een veel grotere groep willen bereiken. Vernieuwers die impactwillen maken, bijvoorbeeld. Want de energietransitie raakt ons allemaal envraagt om heel veel verschillende jonge talenten.”

Coenen: “Je kunt bestzeggen dat die workshop ons heeft geïnspireerd: hoe sluit je nou echt aan bijde belevingswereld van al die types? Het is heel interessant om je daar eens inte verdiepen aan de hand van het Bèta&TechMentality-model. Ik denk dat hetmodel nu al begint door te werken in onze organisatie. Bij elke nieuweactiviteit voor jongeren zetten we de Bèta&TechMentality-bril op: sluit ditaan bij het model?”

Lees alles over hetBèta&TechMentality-model op https://bit.ly/3o84sgu 

Door Jet-Net & TechNet
Onbekend
20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.

21 september '22 (13:10)

KLM annuleert weer tientallen vluchten op Schiphol

KLM moet de komende dagen weer vele tientallen vluchten annuleren om aan de nieuwe beperkingen van Schiphol te voldoen. Tot vrijdag gaat het dagelijks om gemiddeld vijftien vluchten die niet doorgaan, in het weekend zijn dit er volgens een woordvoerster "naar verwachting iets meer". Voor de periode daarna is de luchtvaartmaatschappij nog bezig "de puzzel compleet te krijgen".

20 september '22 (16:59)

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport

Schiphol hoeft niet te rekenen op hulp van Eindhoven Airport bij het aanpakken van de drukte. Tot eind oktober kan de luchthaven namelijk slechts een aantal vluchten overnemen. Dit meldt Studio 040.

20 september '22 (16:06)

Forse loonsverhoging bij Schiphol moet daar werken aantrekkelijker maken

Schiphol gaat een samenwerking aan met belangenorganisatie Nederlandse Veiligheidsbranche. Dit vanwege het personeelstekort dat nog lang niet is verholpen. Dit meldt Up in the Sky.