Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Kofferproblemen niet alleen op Schiphol, ook Charles de Gaulle heeft er last van

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Kofferproblemen niet alleen op Schiphol, ook Charles de Gaulle heeft er last van
Net als op Schiphol duurt ook op de Parijse luchthaven Charles de Gaulle de kofferproblematiek voort. In totaal liggen daar sinds de problemen in juli begonnen nog zo'n negenhonderd koffers te wachten op hun eigenaar. Volgens Air France is het lastig om die eigenaren te traceren, omdat de bagage niet voorzien is van een label met persoonsgegevens.

In totaal bleven er de afgelopen maanden 35.000 tassen en koffers achter op de luchthaven, waarvan ongeveer de helft van reizigers die vlogen met Air France. De koffers bleven achter door stakingen en storingen op Charles de Gaulle. In twee maanden tijd hebben medewerkers van Air France, ondersteund door kantoorpersoneel, het leeuwendeel van die bagage inmiddels herenigd met hun eigenaren. Voor zo'n negenhonderd koffers is dat moeilijker. De medewerkers moeten de bagage openen om te achterhalen wie de eigenaar is.

Vergoeding 

Luchthaven Charles de Gaulle heeft zich verontschuldigd voor de gang van zaken. Het zou gaan om een incident. Reizigers van wie de ingecheckte koffer niet binnen 21 dagen op de bestemming aankomt, kunnen aanspraak maken op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Die kan oplopen tot 1200 euro.

Schiphol 

Ook op Schiphol zijn er problemen met koffers. De precieze aantallen op die luchthaven zijn onbekend. Op het hoogtepunt stonden er zo'n 8000 tot 10.000 koffers zonder eigenaar. Dat kwam onder meer door een gebrek aan personeel waardoor medewerkers er niet in slaagden de koffers op tijd aan boord van het vliegtuig te krijgen. Volgens een laatste melding van Schiphol over het aantal weeskoffers zouden er nog 1500 staan. Dat was medio juli.

Door: ANP 

14 juli '25 (15:07)

Bij ongeluk met Nederlands vliegtuigje in Londen zijn vier mensen om het leven gekomen

Er zijn vier mensen omgekomen bij het vliegtuigongeluk met een Nederlands vliegtuigje op luchthaven Londen Southend, meldt Sky News. Op het vliegveld in het Verenigd Koninkrijk is er de hele dag onderzoek gedaan. Dat meldt Hart van Nederland.

14 juli '25 (13:26)

Nog weinig bekend over Nederlands vliegtuig dat neerstortte bij Londen

Er is nog veel onduidelijkheid over het Nederlandse vliegtuigje dat is neergestort bij de luchthaven Londen Southend in het Verenigd Koninkrijk. Het vliegtuig stortte zondagmiddag 13 juli vrij snel na het opstijgen neer. Dat meldt Hart van Nederland.

11 juli '25 ( 8:10)

Retro Airbus Transavia getest tijdens eerste vlucht

Woensdag 9 juli 2025 heeft de retrostijl Airbus A321neo, die Transavia ontvangt in het kader van haar zestigjarig jubileum, de eerste vlucht gemaakt. Deze F1-vlucht (First Flight) is een belangrijke test die Airbus uitvoert voordat het toestel wordt overgedragen. Dat meldt Transavia.

10 juli '25 ( 8:51)

KLM vliegt deze zomer naar 161 bestemmingen

Vanaf deze zomer vliegt KLM naar 161 bestemmingen wereldwijd. De stoelcapaciteit groeit met 4% en KLM vervoert in juli en augustus ongeveer 6,4 miljoen passagiers. Vooral Noord-Amerika (+9% vluchten) en Zuid-Europa tonen sterke groei, met 25% meer stoelen naar Portugal en Kroatië. Dat meldt KLM.

08 juli '25 (14:00)

Eindhoven Airport gaat parkeerterrein fors uitbreiden

Eindhoven Airport breidt parkeerterrein P3 op de luchthaven fors uit. Er komt een extra parkeergarage met 1125 parkeerplaatsen bij, is in een persbericht naar buiten gebracht.

08 juli '25 (14:00)

Problemen met afhandeling luchtvracht op Schiphol

De wachttijden voor vrachtwagens om goederen te laden of lossen op Schiphol zijn "onacceptabel lang" geworden. Vrachtwagens wachten soms vier tot acht uur voordat ze kunnen lossen, stelt managing director Maarten van As van brancheorganisatie Air Cargo Nederland (ACN). De afhandeling van luchtvracht op Schiphol kampt volgens hem al langer met problemen.

08 juli '25 ( 9:00)

KLM-piloten gaan ook gevechtsvliegtuigen besturen

KLM geeft piloten ruimte om als reservist verbonden te blijven aan Defensie. Het betreft vliegers die vanuit de luchtmacht overstapten naar de luchtvaartmaatschappij. Die kunnen zo hun vaardigheden op bijvoorbeeld de F-35 op peil houden, waardoor ze snel inzetbaar zijn voor de krijgsmacht. Staatssecretaris Gijs Tuinman en Marjan Rintel (president-directeur van KLM) ondertekenden hiervoor maandag 7 juli 2025 op Schiphol een overeenkomst. Daarover bericht het ministerie van Defensie.

07 juli '25 (13:22)

Nederland stuurt weer F-35's voor bewaking Poolse luchtruim

Nederlandse F-35's gaan van september tot en met december helpen het Poolse luchtruim te bewaken. De inzet van de gevechtsvliegtuigen moet bijdragen aan de militaire afschrikking van Rusland aan de oostkant van het NAVO-grondgebied. Dat schrijft demissionair defensieminister Ruben Brekelmans (VVD) aan de Tweede Kamer. Hij brengt maandag een bezoek aan Polen, samen met premier Dick Schoof.

04 juli '25 (12:56)

Topman Air France-KLM stelt vakbonden gerust over overname SAS

Medewerkers van bijvoorbeeld KLM hoeven niet te vrezen voor hun baan door de overname van de Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Volgens topman Ben Smith van Air France-KLM streeft het luchtvaartconcern juist naar verdere groei met de toevoeging van SAS.

04 juli '25 ( 8:35)

Boeing 747 van Corendon in kunstzinnig jasje

In het jubileumjaar van Corendon krijgt de iconische Boeing 747 in de tuin van het Corendon Amsterdam Schiphol Airport Hotel in Badhoevedorp een nieuw jasje. Beeldend kunstenaar Lieuwe van Gogh heeft een opvallend kunstwerk voor het toestel ontworpen. Medewerkers van Corendon hebben hun eigen creatieve bijdrage geleverd, die Van Gogh verwerkte in het kunstwerk. Dat meldt Corendon.