Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Rustige zondag op Schiphol na drukke en chaotische zaterdag

Door Redactie Nationale Transportgids
schedule 4 min
Rustige zondag op Schiphol na drukke en chaotische zaterdag
Op Schiphol is het op zondag een stuk rustiger dan zaterdag, toen het vliegveld te maken had met lange rijen op een drukke en chaotische dag. De rijen voor de bagage drop-off staan wel tot in de vertrekhal, maar reizigers zonder ruimbagage hoeven niet buiten in de rij te staan, zoals op sommige piekdagen het geval was.

Schiphol zelf zei ook al dat de rijen op zondag "een stuk beter" doorlopen. Op zaterdag waren er om uiteenlopende redenen minder beveiligers aan het werk dan gepland. De wachtrijen liepen daarbij op tot meer dan tweeënhalf uur. Op sociale media waren tal van verontwaardigde reacties te lezen. Schiphol erkent dat het bij de security "uitdagend" blijft.

Terugkerende reizigers 

Schiphol heeft het zondag vooral druk met passagiers die aankomen. Volgens een woordvoerder gaat het om zo'n 65.000 reizigers die terugkeren van elders en niet door de security hoeven. Het aantal vertrekkende passagiers is bijna 55.000. In totaal verwerkt Schiphol zondag 180.000 reizigers. Daarbij worden transferpassagiers zowel als aankomende als vertrekkende reizigers geteld. In totaal gaat het zondag om 1267 vluchten.

Gestrande koffers 

De drukte in de aankomsthallen is vooral te zien aan het grote aantal koffers in de bagagehallen. Op een aantal plekken staan vele tientallen gestrande koffers. Ook hier is het tekort aan personeel op de luchthaven deel van het probleem. Zeker als een vliegtuig vertraagd is, kan dat voor problemen zorgen bij de bagageafhandeling.

Als mensen door de lange rijen of om andere redenen hun vlucht missen, moet de bagage ook van boord worden gehaald. Soms is de bagage al van boord gehaald als een passagier toch op de valreep zijn of haar vlucht haalt. Een groot deel van de kofferproblematiek komt ook door koffers die elders zijn opgehouden door problemen en dan nagestuurd worden.

Door: ANP 

20 september '22 (16:24)

Elektrische vliegtoestellen naar Groningen Airport Eelde?

Volgens directeur Meiltje de Groot van Groningen Airport Eelde vliegen over enkele jaren elektrische vliegtuigen op de regionale luchthaven. Dat meldt Groninger Internet Courant.

07 oktober '22 ( 9:09)

'Schiphol blijft ook bij minder vluchten internationaal luchtknooppunt'

Ook als er minder vluchten van en naar luchthaven Schiphol mogen, blijft de luchthaven haar internationale rol als knooppunt voor de luchtvaart houden, zei minister Mark Harbers (Infrastructuur) tijdens een debat in de Tweede Kamer. Eerder dit jaar hakte het kabinet de knoop door dat het maximale aantal vluchten van 500.000 per jaar vanaf volgend jaar omlaag moet naar 440.000.

05 oktober '22 (11:10)

KLM moet aantal vliegbestemmingen beperken door krimp Schiphol

Door de krimpplannen voor Schiphol van het kabinet moet KLM zijn bestemmingennetwerk waarschijnlijk flink verkleinen. De luchtvaartmaatschappij denkt dat er dan zo'n 25 Europese plaatsen geschrapt moeten worden en zeker vijf verdere bestemmingen. Dat zou betekenen dat het netwerk ruwweg met bijna een vijfde moet slinken.

04 oktober '22 (15:40)

Eind van deze maand meer duidelijkheid over aantal vluchten Schiphol

Er wordt verwacht dat er eind deze maand meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat deze winter vanaf Schiphol vertrekt. De luchthaven riep luchtvaartmaatschappijen eerder op om ook deze winter het aantal passagiers te verminderen. Wat deze oproep concreet inhoudt voor het aantal vluchten is tot nu toe nog onduidelijk. Dit meldt Transport Online.

04 oktober '22 (11:28)

KLM en Transavia komen met zwarte lijst 'No Fly-list' voor passagiers

KLM en Transavia gaan persoonsgegevens uitwisselen van passagiers die zich hebben misdragen op vluchten van een van de twee luchtvaartmaatschappijen. Staan deze passagiers op de zogeheten No Fly-list, dan krijgen zij een reisverbod van vijf jaar bij zowel KLM als Transavia.

03 oktober '22 (14:32)

Winterschema aantal vluchten vanaf Schiphol eind oktober vrijwel rond

Slotcoördinator ACNL verwacht dat er eind oktober meer duidelijkheid is over het aantal vluchten dat vertrekt vanaf Schiphol tijdens de winter. Eerder riep de luchthaven luchtvaartmaatschappijen op ook gedurende de winter het aantal passagiers te verminderen. Wat die oproep betekent voor het aantal vluchten is vooralsnog onduidelijk.

03 oktober '22 ( 9:42)

Storing in het bagagesysteem van Eindhoven Airport is verholpen

De storing in het bagage-afhandelingssysteem op Eindhoven Airport is verholpen. Dat twitterde de luchthaven zondagochtend.

29 september '22 ( 9:28)

KLM vliegt voorlopig nog beperkt naar China toe

KLM vliegt voorlopig nog in beperkte mate naar China. In het winterschema is plaats voor drie vluchten per week naar Shanghai/Hangzhou met tussenstop in Seoul, zo meldde de luchtvaartmaatschappij bij de presentatie van haar winterdienstregeling.

27 september '22 ( 8:42)

Aantal vluchten worden verplaatst van Schiphol naar vliegveld Brussel

Reisorganisatie TUI gaat in oktober een aantal vluchten verplaatsen van Amsterdam naar Brussel vanwege de beperkingen van de vluchtcapaciteit door Schiphol. Volgens TUI gaat het om vakanties met vertrek in de periode 10 tot en met 31 oktober naar de bestemmingen Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia.

22 september '22 ( 9:31)

Luchtvaartindustrie waarschuwt voor hogere prijzen tickets

De ticketprijzen voor vliegreizen zullen mogelijk flink stijgen nu de sector te kampen heeft met de gevolgen van de coronapandemie, hoge olieprijzen en geopolitieke spanningen. Daarvoor waarschuwen bestuurders in de sector.